Rocche dei Manzoni

Rocche dei Manzoni

Rocche dei Manzoni blev grundlagt i 1974 af Valentino Migliorini. En mand der kom udefra medbringende en masse interessante idéer. Vingården ligger i Monforte d’Alba i hjertet af Barolo. I dag råder ejendommen over 50 hektar med vinmarker, der alle dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper. Ønsket fra 3 generation Rodolfo Migliorini er at fremstille vine der er rene og udtrykker marken, druerne og årgangens karakter til fulde. 
Manzoni var de første i Barolo til officielt at blande druer og Bricco Manzoni Langhe DOC var dengang som nu et resultat af blandingen mellem 80 %Nebbiolo  fra Barolo og 20 % Barbera. Muligvis var det sådan man producerede den originale Barolo? 
De indførte som nogle af de første små egetræstønder, kendt som barrique, så tidligt som i 1978. Dermed stod de i spidsen for modernisternes indtog i Piemonte. Sidenhen er stilen dæmpet en anelse, så nu er der god balance i vinene. Frugten dominerer og fadet er med til at give bløde cremede noter. 
Målet er kun at fremstille vine der udtrykker årgangens karakter bedst muligt, samt frigive dem når de er klar til at drikke. 
En fantastisk producent der plejer traditionerne og stadig arbejder på at forbedre deres vine.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1
2
1
1

Rocche dei Manzoni

2 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Rocche dei Manzoni, Barbera d'Alba, La Cresta 2014
  Rocche dei Manzoni, Barbera d'Alba, La Cresta 2014

  Stor og frisk frugtkarakter med kompleksitet og fylde. Duften åbner op med dybe noter af sorte kirsebær og intense blommer, med en anelse lakrids. Smagen er frisk med herlig saftig frugtsyre der giver god balance til den komplekse frugt i vinen. Barbera druen viser her hele spekteret med dyb frugt og charmerende friskhed.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  225,00 kr
 2. Rocche dei Manzoni, Barbera d'Alba Superiore, Sorito Mosconi 2010
  Rocche dei Manzoni, Barbera d'Alba Superiore, Sorito Mosconi 2010

  Kraftfuld og saftig Barbera rødvin fra en af Barolo distriktets bedste producenter. Barbera druen giver her en stor og åben bouquet med noter af solbær, brombær og blommer, samt krydrede toner fra fadlagringen. Smagen er kraftfuld med stor intensitet i frugten. Strukturen føles nærmest fløjlsblød, hvor de ncremede frugt holdes på plads af fine modne tanniner. En pragtfuld ledsager til kraftfige kødretter, eller modne oste.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  Serveringsforslag
  269,00 kr

Rocche dei Manzoni

2 varer

pr. side