Swipen voor 2 additionele foto's

Simonsig, Kaapse Vonkel Brut

Ville købe igen?
Før 149,00 kr 111,70 kr
Spar 37,30
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Serveringsforslag
Information
Alkohol
60.021.234.400,02
Lagring
3;6 år fra høstår
Type
Mousserende vin
Land
Sydafrika
Område
Stellenbosch
Flaskestørrelse
75 cl
Proptype
Kork
Druer
Chardonnay 43% Pinot Meunier 2% Pinot Noir 55%
Serveringsforslag
Apéritif Fisk - lys Skaldyr
Om produktet

Kaapse Vonkel var Sydafrikas første mousserende vin produceret på Méthode Champenoise (eller Cap Classique, som det hedder sig i dag i Sydafrika), og det er stadig en af de mest anerkendte årgangs ”sparkling wines” fra området.
Kaapse Vonkel er lavet på en blanding af Pinot Noir (55%), Chardonnay (43%) og Pinot Meunier (2%) – en blanding, som er meget klassisk for mange kvalitetsmousserende vine. Pinot Noir giver normalt styrken og strukturen, Chardonnay elegancen og finessen og Pinot Meunier aromaen. For en stor del af Chardonnayen foregår den alkoholisk gæring på ældre franske træfade for at tilføre vinen mere kompleksitet. Den lange gæring på flaske tager ca. 18 måneder hos Simonsig, og det forklarer den ekstremt fin mousse, som vinen har. Efter endt gæring, bliver Kaapse Vonkel drejet på klassiske champagne-reoler i en periode på 5 uger. Til sidst bliver vinen ”degorgeret”, en proces, hvor man ved nedfrysning fjerner det bundfald fanget i flaskehalsen og tilsætter en smule sukkerlikør, som giver det sidste ”touch”.

Simonsigs mousserende vin holdes i den friske stil med en god sprødhed og umiddelbar frugt, som gør vinen utrolig charmerende. Samtidig byder Kaapse Vonkel på en god struktur og fylde, noget som sammen med vinens diskrete rugbrødskarakter i duften, faktisk gør den meget ”champagne”-agtig.

Kaapse Vonkel er perfekt som velkomstdrink f.eks. sammen med små kanapéer eller tapas, eller til kolde buffeter, receptioner m.m. Den vil også egne sig fint som et festligt indslag til en fiske- eller skaldyrsret.

Sydafrika