Szepsy KFT

Szepsy KFT

Istvan Szepsy fik efter endt uddannelse arbejde som teknisk direktør på et stort kooperativ, hvor der var tilknyttet ikke mindre 1.500 vinbønder – et job der virkelig må have lært den ellers så kvalitetssøgende Istvan kompromis’ets kunst. Måske netop derfor begyndte Istvan Szepsy at opkøbe små parceller af de bedst beliggende vinmarker (de såkaldte Cru’s), og da han i 1991 havde samlet og genplantet 4,2 ha af Tokaji’s bedste vinmarker, gjorde han sig fri af kooperativet og begyndte at vinificere sin egen vin. 
Vineriet har i dag vokset sig betydeligt større og dækker samlet 28 ha Grand Cru marker (Szent Tamas, Nyulaszo, Kiraly, Betsek, Thurzo og Birsalmas) og 18 ha Premier Cru marker. Der opkøbes ikke druer udefra, og Itwan høster oven i købet kun 1/5 del af det tilladte udbytte i området.
Det er ikke kun i hjemlandet, at Istvan Szepsy har vundet stor anerkendelse. Specielt de britiske vinskribenter, som ellers oftest er mere orienterede mod de klassiske vin fra Tokaji, har rost hans vine, og Jancis Robertson har blandt andet kaldt ham genial!

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1

Szepsy KFT

1 vare

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Szepsy KFT, Tokaji Harslevelu 2009
  Szepsy KFT, Tokaji Harslevelu 2009

  Duften er yderst karakteristisk med en kraftigt krydret karakter tilsat tropiske frugter og lette toner af røg. Smagen har en lav syre, en medium+ fylde og en intens eftersmag.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  15,00%
  Serveringsforslag
  Fra 286,00 kr
  Spar 24,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 310,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 286,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 4-5 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 4-5 hverdage
  Indhent tilbud

Szepsy KFT

1 vare

pr. side