Tenuta San Leonardo

Tenuta San Leonardo

San Leonardo ligger i Borghetto i den sydelige del af Trentino-Alto Adige, på grænsen til Veneto, kun få hundrede meter fra floden Adige. Vinhistorien på ”Campi Sarni” som stedet hed dengang startede allerede i det 6. årh., hvor tilflyttere fra Frankrig kom til dalen og benyttede sig af den frodige jord til vin- og landbrug. De byggede en kirke viet til Skt. Leonard af Noblac. Senere, i 1215 byggede munke af Fratres Cruciferi-orden et kloster på stedet, hvor landbrug og vindyrkning var en del af deres hverdag. Ejendommen beholdte navnet San Leonardo efter munkenes fraflytning i 1656. Klosteret husede oprindeligt et hospital for syge og forfulgte, og det er disse lokaliteter, der i dag benyttes som modningskælder. 

Den aktuelle ejer Carlo Guerrieri Gonzagas forfædre overtog ejendommen i 1770. I dag består Tenuta San Leonardo af 300 ha. hvoraf de 24 ha. er beplantet med vin. Vinmarkerne ligger mellem 150 og 200 m. over havet og vender nord-syd. Merlot er plantet længst nede på stenholdige aflejringsjorde, mens Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon gror bedst længere op på den sandholdige jord. Nogle af vinstokkene er stadig dyrket efter ”pergola Trentina” teknikken, men de fleste er i dag anlagt efter Guyot-systemet. De er i gennemsnit 10-25 år gamle og beplantet med 4.000-5.000 vinstokke pr. ha., en tæt beplantning som giver mindre udbytte og mere koncentrerede vine.

Mens området mest producerer rødvine på Marzemino og Teroldego har man hos Tenuta San Leonardo valgt at specialisere sig i rødvine lavet på Bordeaux-druerne Cabernet Sauvignon (ca. 60% af beplantningen), Cabernet Franc (ca. 30%), Merlot, Petit Verdot og Carmenère og en enkelt hvidvin på Sauvignon Blanc.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1
1
2
1

Tenuta San Leonardo

3 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Tenuta San Leonardo, Vette di San Leonardo 2017
  Tenuta San Leonardo, Vette di San Leonardo 2017

   

  Den er mere elegant end kraftig og minder derfor meget i stilen om rødvinene fra samme ejendom - noget som har været tilsigtet. Server den sammen med grillede fisk, skaldyr serveret 'naturel' med f.eks. lime eller citron.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  12,50%
  Serveringsforslag
  Fra 143,00 kr
  Spar 16,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 159,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 143,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
 2. San Leonardo, Grappa di san Leonardo
  San Leonardo, Grappa di san Leonardo
  Ville købe igen?
  Alkohol
  43,00%
  Fra 345,00 kr
  Spar 34,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 379,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 345,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Tenuta San Leonardo, San Leonardo 2005
  Tenuta San Leonardo, San Leonardo 2005

  Vinen har en intens, mørk, rubinrød farve. Duften er meget kompleks og dyb, med mørke toner af vilde bær, peber og lidt vanille. Lige efter skænkningen i glasset er vinen en smule lukket i smagen, men med lidt iltning vælter det ind med smagsindtryk. Masser af krydderier, en god velour og koncentrerede toner af mørke bær, vanille og en smule træ. I eftersmagen fornemmer man det høje indhold af Cabernet Sauvignon, med en god struktur og en meget afbalanceret tørhed. En meget kompleks vin.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  Serveringsforslag
  469,00 kr

Tenuta San Leonardo

3 varer

pr. side