Tenute Rubino

Tenute Rubino

I 1985 så Dottore Luigi Rubino en mulighed i Apulien. Han er selv vinelsker, og specielt de store vine fra Pauillac fascinerede ham meget på daværende tidspunkt. Luigi Rubino valgte at investere i vinmarker lidt oppe i bjergene, og han fik dem til en særdeles fornuftig pris, da ingen andre havde set potentialet i markerne på det tidspunkt. Langt de fleste marker ligger i dalstrøgene, da man her er sikker på en 100% modenhed hvert år. Fordelen ved beliggenheden i bjergene er, at temperaturen falder markant om natten, så gennemsnitstemperaturen sænkes under vækstsæsonen, som således strækkes. Resultatet er et højere syreindhold og mere karakter fra jordbunden, idet vinplanten har tid til at transportere mineraler op fra jorden. Første årgang i handlen var årgang 2000. Filosofien var, at alt, hvad der skulle stå Tenute Rubino på, fra starten skulle være i en bemærkelsesværdig kvalitet. Til vinificeringen fik Luigi Rubino hjælp af Renzo Cottarelle, en af bedste ønologer i Italien. Og vinene er intet mindre end sensationelle. Tætte, sorte meget velsmagende frugt- og saftspændte vine, som enhver, også folk, som normalt ikke er til italiensk vin, vil elske at nyde. Og priserne er yderst fornuftige. Pladsen som Apuliens nr. 1 er indtaget!

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1
1

Tenute Rubino

2 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Tenute Rubino, Saturnino Rosato 2014
  Tenute Rubino, Saturnino Rosato 2014

  Frisk duft med toner af violer, kirsebær, hindbær og jordbær. Smagen er mineralsk og afrundet med en god fylde og masser af frugt.

  Ville købe igen?
  150,00 kr
 2. Tenute Rubino, Jaddico 2012
  Tenute Rubino, Jaddico 2012

  Smagekommentarer
  Duften er i starten primært domineret af lakrids, men udvikles efterhånden til et let bærpræg med toner af tobak og mælkebøtte. Smagen er typisk bær og peber med en flot koncentration og fedme, som er afbalanceret af en let syre.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  Serveringsforslag
  200,00 kr

Tenute Rubino

2 varer

pr. side