Villa Matilde

Villa Matilde

Villa Matildes vinproduktion er frugten af uafbrudte undersøgelser og forskning i det lokale plantemateriale med henblik på, at identificere de druesorter der for mange århundrede siden gav regionen sin berømmelse for store vine. 
Gamle vinsorter fra Campanien, Aglianico og Piedirosso, er atter rendyrkede versioner og bruges til, at producerer de røde vine Falerno. Det samme gælder sorten Falanghina der bruges til, at producere den hvide Falerno.
Siden Francesco Paolo Avallone overtog Fatt. Villa Matilde i starten af 1960’erne har vingården brugt fortidens traditioner og plantemateriale til, at skabe nutidens position i Campanien som én af regionens bedste vinproducenter. Beriget af forskning i historiske plantematerialer og en målrettet modernisering af vinmarker og vinproduktionen, hvor der bruges ”state-of-the-art” udstyr, er Villa Matildes fremtid sikret langt ind i det nye århundrede. 
Francescos datter Maria Ida og søn Salvatore Avallone står i dag for famliefirmaet og har via innovation og nutidens moderne teknologi, skabt en unik portefølje. 
En stadig voksende portefølje af vellavede vine spænder lige fra området Ager Falernus, i provinsen Caserta, til provinserne Benevento og Avellino. 
I 2000 købte Fatt. Villa Matilde, Tenuta Rocca dei Leoni i hjertet af Sannio nær Benevento, og i 2004 købte familien Tenuta d'Altavilla, beliggende i Irpinia’s DOCG område i provinsen Avellino. Dermed blev nye vine og druesorter føjet til Fatt. Villa Matildes portefølje og positionen som provinsens førende producent styrket.  

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1
1
1
1
2
2
2
1
2
2
1
1

Villa Matilde

6 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Villa Matilde Falanghina Roccamonfina Bianco IGP 2015
  Villa Matilde Falanghina Roccamonfina Bianco IGP 2015

  100% Falanghina i ren form hvor frugten får lov er vise sit potential som tør vin.
  Farven er let gylden og bouqueten indeholder nuancer af frugter og blomster, herunder ananas, banan, og gul fersken smukt forenet med roser.
  Smagen indeholder nogle af de samme nuancer tilført salvie og sarte toner af mandel på ganen, som er behagelig og velafbalanceret.
  Ideel som en aperitifvin eller som ledsager til lette retter hvor fisk, fjerkræ eller kalvekød indgår.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,51%
  Serveringsforslag
  149,00 kr
 2. Villa Matilde Aglianico IGP Rosso Campania 2012
  Villa Matilde Aglianico IGP Rosso Campania 2012
  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,51%
  149,00 kr
 3. Villa Matilde Greco di Tufo DOCG 2015, Tenute di Altavilla
  Villa Matilde Greco di Tufo DOCG 2015, Tenute di Altavilla

  En af Italiens hvidvinsperler er Greco fra Tufo området. Denne udgave fra Villa Matilde har en strågul farve og kan prale med en righoldig bouquet af hvide ferskener, abrikos og hakkede mandler.
  I smagen finder man mineral- og citrus noter som kraftigt hænger ved i en sprød og kompleks eftersmag.
  Druerne kommer fra vingården Altavilla i Irpinia med vinmarker netop i dette område samt Tufo og Chianche.
  Et fantastisk glas vin for både den kræsne gane og den uøvede.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,51%
  Serveringsforslag
  180,00 kr
 4. Villa Matilde Taurasi DOCG 2010, Tenute di Altavilla
  Villa Matilde Taurasi DOCG 2010, Tenute di Altavilla

  En af Italiens store rødvine er Taurasi. Villa Matilde laver sammen med en håndfuld producenter nogle af regionens bedste versioner.

  Denne version er dyb rød tangerende det blæksorte. Duften åbner lidt efter lidt med en rig buket af aromastoffer. Multilag af sort lakrids og modne røde og sorte skovbær udgør kernen som omhylles af vilde roser og violer. Smagen er bred og volumenpræget med uhørt stor kompleksitet. Tanninerne er modne, men stadigvæk bestemte. Dette er en elegant og længe-levende vin.

  De 18 mdr. i fortrinsvist nye fade mærkes og fornemmes ikke. De er perfekt integreret.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,51%
  385,00 kr
 5. Villa Matilde Vigna Camarato Falerno del Massico DOC 2005
  Villa Matilde Vigna Camarato Falerno del Massico DOC 2005

  Denne vin fremstilles kun i specielt gode år med på vingården San Castrese, der er den ældste af familiens besiddelser. Druerne Aglianico (80%) og Piedirosso (20%) kommer fra vinmarker, plantet på skråningerne af den nu uddøde volkan Roccamonfina.
  Vinen lagres på små barriques (225 liter fade) i 12 – 18 måneder hvor 1/3 er nye, 1/3 1 år gamle og 1/3 2 år gamle. Efterfølgende ligger vinen 12-18 måneder mere før frigivelsen.
  I glasset får man en dyb mørkerød vin med en stor bouquet af vilde skovbær, sort peber og espresso kaffebønner. Smagen er kompleks, elegant og kraftfuld med massive frugtnuancer og silkebløde tanniner.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,51%
  Serveringsforslag
  479,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 6. Villa Matilde Deira Aglianico Roccamonfina Passito IGP 2005
  Villa Matilde Deira Aglianico Roccamonfina Passito IGP 2005

  Rød ”passito” dessertvin fremstillet af 100% Aglianico druer.
  Villa Matilde lader drue klaserne hænge naturligt til tørre på vinstokkene indtil midten af november eller så længe vejret tillader. Derpå anbringes drueklaserne på halmmåtter for at fuldføre en naturlige tørringsproces. Ved udgangen af december bliver druerne høstet via håndkraft og derpå følger en langsom fermentering og tilblivelse af Italiens måske bedste dessertvin.
  Farven er intens rød og duften er fyldt med modne røde og sorte skovbær, lakrids og hindbærlikør. Smagen er ultra-lang, fast struktureret, og en bombe af afstemte sødlige bærnuancer.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  12,50%
  Serveringsforslag
  699,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud

Villa Matilde

6 varer

pr. side