Weingut Schwaab-Kiebel, Mosel

Weingut Schwaab-Kiebel, Mosel

I 2012 var det slut med vinproduktion hos Schwaab-Kiebel i Ürtzig Mittelmosel i selve hjertet af Moselregionen. Familien Horst havde lavet vin her i fem generationer, da den sidste winemaker i familien døde i 2012, og produktionen blev nedlagt. 
Da familien nu har ønsket at afhænde restlageret har vi fået mulighed for at købe nogle af de smukke vine.
Familiens bare fem hektar på de to meget stejle vinmarker Ürziger Würzgarten og Erdener Treppchen med skiferjordbund har fra 1976-2011 leveret dejlige kompromisløse rieslinger fra upodede vinplanter. Alle druer var selvfølgelig håndplukkede, når de var godt modne, for markerne er - ligesom andre af de bedste marker i Mosel - så stejle, at maskiner ikke kan komme op - eller ned - endsige holde balancen.
Vinproducenten Horst lod alle årene druerne gennemgå en langsom gæring i gamle træfade for at vinene skulle blive modne, komplekse og bløde.  Han producerede vine i alle sødmegrader og i sin helt egen højtprofilerede stil. Alle Schwaab-Kiebels vine egner sig til mange års lagring.
Alle hans vine er hver i sær små vinperler. Nogle af de ældste bør drikkes nu. 

Da der er tale om meget gamle vine, skal propperne tages op med varsomhed. Brug en god proptrækker, og træk proppen forsigtigt ud af flaskehalsen. Tør indersiden af flaskehalsen ren for eventuelle proprester med lidt ren køkkenrulle.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1
1
1

Weingut Schwaab-Kiebel, Mosel

4 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. chwaab-Kiebel, Erdener Treppchen, Riesling Kabinett 1997
  chwaab-Kiebel, Erdener Treppchen, Riesling Kabinett 1997
  Flot gammel Riesling Kabinett fra et gammelt velrenommeret vinhus i Mosel. Masser af sommerbrune stikkelsbær, gule pærer, en lille snas citronskal og et hint akaciehonning i smagen. En tør og forfriskende hvidvin med god mundfylde og flot længde. Giv den noget luft først - den skal lige åbne efter de mange år i flasken.
  Ville købe igen?
  Alkohol
  8,00%
  119,00 kr
 2. Schwaab-Kiebel, Erdener Treppchen, Riesling Spätlese 1992
  Schwaab-Kiebel, Erdener Treppchen, Riesling Spätlese 1992
  Duften vælter op af glasset og leder tankerne i retning af modne Golden Delicious-æbler, ananas, honning, petroleum og harpiks._x000D_ I smagen fornemmer man straks vinens modne karakter. 25 års flaskelagring har gjort sit indhug i den klassiske Mosel-syre men efterlader netop nok til at holde sødmen i balance. _x000D_ _x000D_ Vær opmærksom på at propperne i ældre vine bliver meget porøse. Træk dem op med forsigtighed, og lad gerne vinen hvile i glasset et par minutter. På den måde damper de værste svovldufte af - og Du får den bedst mulige oplevelse!
  Ville købe igen?
  Alkohol
  8,00%
  145,00 kr
 3. Schwaab-Kiebel, Ürziger Würzgarten, Riesling Auslese 2005
  Schwaab-Kiebel, Ürziger Würzgarten, Riesling Auslese 2005

  En frisk og saftig Riesling Auslese fra 2005. Dejlige "unge" noter af appelsinblomster, søde ferskner, melon, gule blommer og stikkelsbær. Den har en god mundfylde og længde. Den dan drikkes nu, men forventes at blive endnu mere kompleks ved at få lidt år. Der er frugt og syre nok i den, til at den kan klare det. Drik den til let krydrede asiatiske retter og til ostebordet.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  8,00%
  Serveringsforslag
  189,00 kr
 4. Schwaab-Kiebel, Erdener Treppchen, Riesling Auslese 1994
  Schwaab-Kiebel, Erdener Treppchen, Riesling Auslese 1994
  Fuldstændig fænomonal duft og smag i denne gamle Auslese! Den skal have noget ilt for at komme til sin ret efter 23 år i flasken. Men så kommer mandariner, rød grape, modne ferskner, melon, gule pærer med pæreskræl, honning og lidt (dejlig!) petroleum frem i aromabilledet. Den er tindrende flot med en flot syre-sødme balance. drik den for sig selv, til asiatiske retter med carry og ingefær, og til ost!
  Ville købe igen?
  Alkohol
  8,00%
  219,00 kr

Weingut Schwaab-Kiebel, Mosel

4 varer

pr. side