Hør Peter fortælle om årets julevin i videoen herunder:
Skal du have fat i Årets Julevin? Så har vi løsningen!
Årets julemiddag fortjener den helt rigtige vin til årets hyggeligste aften. Vælger du den rigtige vin får du nemlig julemaden til at stråle endnu mere. Julevinen skal være fyldig, kraftig og pakket med solmoden frugt. Den kraftige mad har nemlig brug for en vin, som ikke er for spinkel. Der for er sydeuropæiske klassikere som Rhône og Amarone favoritter til julebordet - og både australien og USA er også leveringsdygtige i solide, kraftige rødvin til julebordet.
Derfor har vi samlet et udvalg af de bedste julevin. Så kan du stå klar med et godt glas når julegæsterne kommer.
Julen mad er kraftig og fed, og tilbehøret har hele smagspaletten af sødme, krydderier og syre fra både brunede kartofler, rødkål og kraftig sauce - og når der samtidg er både and, flæskesteg og måske kalkun i spil, så kræver det noget af vinen.
Står der flæskesteg på bordet så er vinene fra Sydrhône det oplagte valg. Om der står Chateauneuf-du-Pape eller Gigondas på etiketten er ligemeget - for her får du kraft og intensitet fra Syrah og Grenache, hvor godt med alkolhol sørger for kraft nok til at stå i mod madens smagsindtryk - og tilsvarende vil et Shiraz-Grenache-blend fra Australien også være et godt match. Flæskestegen kan også sagtens matches af en hvidvin - vælg gerne en Riesling med lidt restsødme, så er der både fylde og syre til.
Andestegens mørke kød og tilbehøret med æble og svesker kræver også en vin, som er sødmefuld og fyldig. Her anbefaler vi gerne vinene fra Valpolicella i Italien - både Ripasso og Amarones kraftige, fyldige stil og krydrede, søde smag gør julens andesteg ære - og igen kan en tur til australien og en fyldig, ren Shiraz været et gudommeligt match.
Hvis du derimod er til den lidt utraditionelle, men lækre, julespecialitet kalkun - så vælg en amerikansk Pinot Noir, hvor den lette saftige drue passer godt til det sarte kalkunkød, mens den amerikanske stil har noget fyldigt over sig som passer juletilbehøret bedre.