Portvin

Portvin

Portvin – Kongen af hedvin. Leder du efter god Portvin? Så behøver du ikke lede længere.

Her kan du udforske vores kæmpe udvalg af Portvin på tilbud og med prisgaranti!

Portvin fremstilles af druer fra et af verdens ældste vinområder kaldet Douro dalen i det nordlige Portugal. Efter en relativ kort gæring tilsættes vinen Brandy, hvorved gærcellerne dør, og gæringen stopper. Man får dermed en sød vin, med en høj alkoholprocent, der typisk gør den fremragende til dessert. De bedste portvine kan dog bruges til mange ting!

Portvin kan findes i mange forskellige typer: Ruby Port, Tawny Port (og Colheita), Vintage Port (og Late Bottled Vintage), White Port og Rosé Portvin, med de første tre som de mest kendte.

Ruby Port får sit navn fra sin farve. Det er unge, forholdsvis let tilgængelige og gode portvine med et friskt, frugtigt præg. Oftest er det i den lavere ende rent prismæssigt og det er en god måde du kan begynde din egen muligvis livslange portvinsrejse. Ruby lagrer kort tid, op til tre år, og skal drikkes, mens den er ung og går i øvrigt godt sammen med meget forskellig mad.

Portvin på Tawny metoden er et blend af ældre portvine og er typisk ravfarvet med en pæn sødme. De ligger længere tid på egetræsfade og mister noget af sin farve, som går fra rød til at have et orange strejf. Portvin på Tawny metoden vil typisk være en mere nøddepræget portvin med hint af karamelliserede figner, dadler og svesker sammenlignet med f.eks. Ruby’ens mere friske, frugtige karakter. Ofte vil der stå en alder på Tawny’en. Det er gennemsnitsalderen på det blend, den består af. En særlig form for Tawny Portvin er Colheita, hvor alle druerne er høstet i samme år.

Vintage Portvin – De største og bedste portvine! – Vintage Portvin er et blend af druer, oftest fra forskellige marker, som dog alle er fra samme årgang. Typisk producerer man kun en vintage tre år ud af 10 – i gennemsnit. Her bruger man de bedste druer fra de bedste marker i de bedste årgange. Typisk lagrer vintageportvine i seks måneder på egetræ og lagrer så videre på flaske – ofte i 20 år eller mere. Af samme årsag vil der være mere bundfald, og vintageportvine skal dekanteres og iltes inden man drikker dem.

Hos Vildmedvin har vi altid Portvin på tilbud. Dyk ned i vores sortiment og find din egen favorit. Har du brug for hjælp eller rådgivning sidder vi klar ved telefonen eller på mail!

 

Filtre
Filtrer efter
Kategori
32
16
20
6
8
7
2
12
12
2
33
30
6
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
6
60
67
1
1
1
35
6
2
9
61
24
1
1

Portvin

Varer 97-120 af 124

Side
pr. side
Sortering
Faldende orden

Portvin

Varer 97-120 af 124

Side
pr. side