Jumilla

Jumilla

Jumilla er et spansk vinområde, der strækker sig over den nordlige del af Murcia regionen, og den tilstødende sydøstlige del af Albacete provinsen. Området fik sin officielle status som D.O. område i 1966 og var dermed blandt de første i Spanien. Der er ca. 32.000 hektar tilplantet med vinstokke. Vinmarkerne ligger typisk mellem 4- og 800 meter over havets overflade og i overgangszonen mellem kystområdet ved Middelhavet og den centrale højslette Castilla-La Mancha. 

Klimaet er kontinentalt med varme somre og kolde vintre. Dagtemperaturerne kan om sommeren nå op omkring de 40 grader, men afløses af kølige nætter, der holder friskheden i druernes aromaer. Jordene er limstensholdige, fattige på organisk materiale og med stor evne til at holde på fugtigheden, hvilket betyder, at vinstokkene kan overleve perioder med tørke. Summa summarum er det drømmebetingelser for den fremragende Monastrell drue, der er den vigtigste i området, hvor den yder rige, koncentrerede og forbløffende komplekse vine. 

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1 stk
1 stk
1 stk
2 stk
2 stk
2 stk

Jumilla

4 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Bodegas Bleda Castillo de Jumilla Red 2015
  Bodegas Bleda Castillo de Jumilla Red 2015

  Rødvinen har en flot dyb rubinrød farve. Intens og charmerende duft af mørke modne bær. Smagen er dejlig harmonisk, blød og rund med nuancer af mørkerøde bær og lækre undertoner af lakrids og vanille.

  Ville købe igen?
  Druetype
  Monastrell 60% Tempranillo 40%
  Alkohol
  13,51%
  Serveringsforslag
  60,00 kr
 2. Bodegas Viña Elena, Familia Pacheco Monastrell 2015
  Bodegas Viña Elena, Familia Pacheco Monastrell 2015

  Familia Pacheco økologisk rødvin er lavet med 80% Monastrell og 20% Syrah fra vingårdens egne økologisk dyrkede vinmarker.. Farven er rubinrød med brunligt skær. Duften er åben, med nuancer af røde bær, vilde blomster og milde krydderier. Smagen er fyldig og koncentreret og den bliver mere harmonisk med lidt iltning i glasset. Det er en meget behageligt og charmerende vin, ren og appetitgivende. Den slutter med flotte toner af modne frugter og afrundet tannin. Server den til retter med svinekød (gerne skinke elle pølseret), fjerkræ, kalv eller lam, eller hvidskimmeloste.

  Ville købe igen?
  Druetype
  Monastrell 80% Syrah 20%
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  79,00 kr
 3. Bodegas Viña Elena, Seleccion Pacheco 2013
  Bodegas Viña Elena, Seleccion Pacheco 2013

  Selección, der er blandt Pachego familiens topvine, fremstilles af 70 % Monastrell, 20 % Cabernet Sauvignon og 10 % Syrah. Druerne er håndhøstede i september, og efter en omhyggelig vinifikation er den unge vin lagret hele 15 måneder på fade af fineste franske eg. Resultatet er koncentreret, blød og fyldig vin med en forbløffende kompleksitet og nuancerigdom, smukt understøttet af et luksuriøst strejf af fransk eg. Eftersmagen er lang og givende. Prøv til grillet kød, vildt, simremad og faste oste.

  Ville købe igen?
  Druetype
  Cabernet Sauvignon 20% Monastrell 70% Syrah 10%
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  129,00 kr
 4. Bodegas Viña Elena, Seleccion Pacheco 2012
  Bodegas Viña Elena, Seleccion Pacheco 2012
  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  129,00 kr

Jumilla

4 varer

pr. side