Swipen voor 2 additionele foto's

Zenato, Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 2015

Ville købe igen?
Før 199,00 kr Fra 128,00 kr
Spar 71,00 kr
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 199,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 128,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Information
Type
Rødvin
Alkohol
14,00
Flaskestørrelse
75 cl
Område
Veneto
År
2015
Sub Area
Valpolicella
Serveringsforslag
Bøf (på grillen) Fjerkræ (på grillen) Mørkt kød Oste - kraftige Vildt
Druetype
Rondinella 10% Øvrige 5% Corvina 85%
Om produktet

Ripasso er som bekendt Amaronens berømte lillebror. Den er knap så muskuløs, men på ingen måde en letvægter. Navnet kommer af det italienske ord, Ripassare, der betyder at passere igen. Der har tidligere været flere mulige måder at lave Ripasso på, men ifølge et officiellet regulativ fra 2007 er Ripasso i dag ene og alene fremstillet ved, at den unge Valpolicella gennemgår en andengæring på kvaset fra druer, der er blevet til efter fremstilling af Amarone. Metoden føjer typisk mere fylde og alkohol til den gængse Valpolicella. Lidt firkantet sagt, er resultatet typisk en mellemting mellem Valpolicella og Amarone, men der er dog store forskelle på de færdige resultater, fra producent til producent. Meget store forskelle, faktisk.

Zenato kalder deres udgave for Ripassa, hvilket går fint i tråd med ordets oprindelse og betydning, men har sikkert som primære formål at sætte den i en klasse for sig selv, hvilket til fulde må sige at være lykkedes. Ripassa er fremstillet på 85% Corvina, 10% Rondinella og 5% Oseleta høstet i Sant’Ambrogio di Valpolicella-området i midten af oktober. De manuelt høstede druer afstilkes ved ankomsten til vingården, macererer og gærer i 10-12 dage i rustfri ståltanke. Efter endt alkoholgæring sorteres drueskaller fra, og vinen lagrer i store egefade frem til den følgende februar. Det er på dette tidspunkt, at de tørrede druer til Amarone-produktionen presses, og de efterladte skaller således kan danne basis for andengæringen, der løber over 7-8 dage ved 25-28 grader. Herefter lagres vinen i 18 måneder i 500 liter egefade inden aftapning. Zenatos Ripassa er en fornem repræsentant for typen. En vin der tager det bedste fra begge verdener: Valpolicellaens intense kirsebærnoter og ranke struktur, kombineret med Amaronens intensitet, dybde, blomme og krydderi. Vinen ledsager både grillede retter, efterårets dyrevildt og modne oste.

Andre populære

  1. Ben Glaetzer, Amon-Ra 2016
    Ben Glaetzer, Amon-Ra 2016

    Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

    Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

     

    Robert Parkers australske favorit

    Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

     

    Heartland, Mitolo og Glaetzer

    Ben er involveret i tre vinprojekter: Han er medejer af Heartland Winery, som fremstiller ”value-for-money” vine på druer fra forskellige distrikter i South Australia. Han er også medejer af Mitolo Wines, hvor han laver ufattelig intense vine på druer fra McLaren Vale og Barossa Valley. Sidst men ikke mindst leder han Glaetzer Winery, hvor han fremelsker en række vine, der regnes for referencepunkter i Barossa Valley.

     

    Amon-Ra fra Glaetzer Winery

    Amon-Ra er Ben Glaetzers topvin, og tillige en af verdens bedste Syrah/Shiraz-vine. Vinen laves på druer fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley, og er lagret 15 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg. I glasset fremstår den blæksort. Duften er kolossalt rig og kompleks, med nuancer af koncentreret bærfrugt, mokka, engelsk lakrids, mineraler, og vanille. Smagen er eksplosivt aromatisk og åbner sig lag efter lag efter lag. Eftersmagen varer flere minutter. 

    Nydes stille af rummelige glas i dag og fire årtier frem.

     

     

     

    96 points, Wine Advocate

    Ville købe igen?
    Alkohol
    15,50%
    Land
    Australien
    Før 699,00 kr Fra 499,00 kr
    Spar 200,00 kr
    • Pris pr. stk. v/1 stk.: 699,00 kr
    • Pris pr. stk. v/2 stk.: 499,00 kr
    Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
  2. Chateau Petrus 2007
    Chateau Petrus 2007

    Levende røde ruby-farver. Duften intens med mørke blommer, sorte kirsebær, trøfler og underskov. Smagen er koncentreret med godt bid af modne tanniner og frugtsyre, der viser at denne vin kan modne yderligere i mange år frem. Sødelige toner af frisk pibetobak, frisk oksetartar og lakrids gør vinen til en mindeværdig Pomerol.

    Ville købe igen?
    Alkohol
    13,50%
    19.995,00 kr
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
  3. Bodegas Resalte, Lecco Reserva 2014
    Bodegas Resalte, Lecco Reserva 2014

    Reserva adskiller sig først og fremmest fra Crianza ved at opfylde størrer krav til lagringen, og skal tilbringe minimum tre år i kælderen, hvoraf et skal være på fadet. Dette er oftes langt mere end bare ét år, og det gælder da også for Lecco Reserva, der tilbringer hele 18 måneder i nye franske og amerikanske fade. Druerne til Reservaen kommer fra vinstokke som er mere end 40 år gamle, hvilket giver et ekstremt lavt udbytte, men til gengæld usædvanlig høj koncentration og intensitet i frugten. Vinen viser både noter af sorte kirsebær, blommer, brombær, tobak, læder, vanilje og chokolade.  

    Bodegas Resalte har været en vigtig spiller i Ribera del Duero siden 2000, hvor de startede produktionen af typiske, rene og autentiske vine på tempranillo. De står bl.a. for vores absolutte topsællert, Balsion, som faktisk er en klasse “lavere” end Lecco! Lecco er en serie med den unge og friske Roble, den populære Crianza og selvfølgelig en Reserva, som springer baren for, hvordan god value for money Ribera kan og skal smage. Alle druerne er manuelt høstet ved håndkraft og efterfølgende bliver de lagret i nye egetræsfade.
    Ville købe igen?
    Alkohol
    14,50%
    Land
    Spanien
    Før 299,00 kr 149,00 kr
    Spar 150,00 kr
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
  4. Domaine du Bon Remède, La Grange Delay 2017
    Domaine du Bon Remède, La Grange Delay 2017

    Dette er ejendommens flagskib, produceret på vinstokke der gennemsnitligt er over 45 år gamle. Druesammensætningen er 70 % Grenache og 30% Syrah. Mosten macereres i hele 5 uger og det trækker masser af farve, tanniner og kraft ud af druerne. Vinen lagres moderat på et år gamle fade, og det giver vinen er eksklusivt løft og en ekstra dimension.

    Det første du møder er en intens bærfrugt og krydrede toner à la friskkværnet peber, med et snif vanilie. Smagen er nuanceret kraftfuld med solmodne bær og en stil som Rhõne-Villages. Et forrygende flot glas Rhônevin, som smager af MEGET mere end det koster. Men det er jo også den vin-familien DELAY er allermest stolte af… En superb vin til efterårets smagfulde retter og til julens gode middage.

    97 point i Decanter og GOLD Award

    Ville købe igen?
    Alkohol
    14,50%
    Land
    Frankrig
    Før 109,00 kr Fra 89,00 kr
    Spar 20,00 kr
    • Pris pr. stk. v/1 stk.: 109,00 kr
    • Pris pr. stk. v/6 stk.: 89,00 kr
    Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud