Swipen voor 2 additionele foto's

Zenato, Ripassa Valpolicella Ripasso Superiore 2015

Ville købe igen?
Før 199,00 kr Fra 128,00 kr
Spar 71,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 199,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 128,00 kr
Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Alkohol
14,00
Land
Italien
Område
Veneto
Underområde
Valpolicella
Flaskestørrelse
75 cl
Årgang
2015
Druer
Corvina 85% Øvrige 5% Rondinella 10%
Serveringsforslag
Bøf (på grillen) Fjerkræ (på grillen) Mørkt kød Oste - kraftige Vildt
Om produktet

Ripasso er som bekendt Amaronens berømte lillebror. Den er knap så muskuløs, men på ingen måde en letvægter. Navnet kommer af det italienske ord, Ripassare, der betyder at passere igen. Der har tidligere været flere mulige måder at lave Ripasso på, men ifølge et officiellet regulativ fra 2007 er Ripasso i dag ene og alene fremstillet ved, at den unge Valpolicella gennemgår en andengæring på kvaset fra druer, der er blevet til efter fremstilling af Amarone. Metoden føjer typisk mere fylde og alkohol til den gængse Valpolicella. Lidt firkantet sagt, er resultatet typisk en mellemting mellem Valpolicella og Amarone, men der er dog store forskelle på de færdige resultater, fra producent til producent. Meget store forskelle, faktisk.

Zenato kalder deres udgave for Ripassa, hvilket går fint i tråd med ordets oprindelse og betydning, men har sikkert som primære formål at sætte den i en klasse for sig selv, hvilket til fulde må sige at være lykkedes. Ripassa er fremstillet på 85% Corvina, 10% Rondinella og 5% Oseleta høstet i Sant’Ambrogio di Valpolicella-området i midten af oktober. De manuelt høstede druer afstilkes ved ankomsten til vingården, macererer og gærer i 10-12 dage i rustfri ståltanke. Efter endt alkoholgæring sorteres drueskaller fra, og vinen lagrer i store egefade frem til den følgende februar. Det er på dette tidspunkt, at de tørrede druer til Amarone-produktionen presses, og de efterladte skaller således kan danne basis for andengæringen, der løber over 7-8 dage ved 25-28 grader. Herefter lagres vinen i 18 måneder i 500 liter egefade inden aftapning. Zenatos Ripassa er en fornem repræsentant for typen. En vin der tager det bedste fra begge verdener: Valpolicellaens intense kirsebærnoter og ranke struktur, kombineret med Amaronens intensitet, dybde, blomme og krydderi. Vinen ledsager både grillede retter, efterårets dyrevildt og modne oste.

Italien

Andre populære

  1. Chateau Petrus 2007
    Chateau Petrus 2007

    Levende røde ruby-farver. Duften intens med mørke blommer, sorte kirsebær, trøfler og underskov. Smagen er koncentreret med godt bid af modne tanniner og frugtsyre, der viser at denne vin kan modne yderligere i mange år frem. Sødelige toner af frisk pibetobak, frisk oksetartar og lakrids gør vinen til en mindeværdig Pomerol.

    Ville købe igen?
    Alkohol
    13,50%
    Serveringsforslag
    19.995,00 kr
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
  2. Bodegas Malacuera, Malacuera Crianza 2014
    Bodegas Malacuera, Malacuera Crianza 2014

    Crianzaen fra Malacuera er fra håndhøstede druer fra vinstokke, som er 30 – 40 år. Den har lagret på amerikanske fade i 14 måneder. Det resulterer i en flot, kirsebærrød farve med violette toner. Bouquet’en byder på kirsebær og krydderier, som fortsætter i smagen, der er fyldig, rund og omsluttet af silkeagtige tanniner.

    Ville købe igen?
    Alkohol
    14,50%
    Serveringsforslag
    Før 169,00 kr Fra 141,00 kr
    Spar 28,00
    • Pris pr. stk. v/1 stk.: 169,00 kr
    • Pris pr. stk. v/3 stk.: 141,00 kr
    Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
  3. Tenuta Tignanello, Antinori, Tignanello Toscana 2015
    Tenuta Tignanello, Antinori, Tignanello Toscana 2015

    Tignanello er navnet på en af Tenute Tignanello godsets vinmarker ved Mercatale val di Pesa. Marken er i alt 47 hektar. Denne rødvin blev produceret første gang i 1971 og var det første eksempel på de vine, man siden populært har kaldet “Supertoscanere”. Til denne enkeltmarks vin bruges kun det allerbedste af mosten fra druerne. Vinen lagrer i 12 måneder på barriques og efterfølgende i 12 måneder på flaske. Tignanello er uden tvivl én af Italiens største vine.
    Intens og frugtagtig bouquet, stor fylde med saft og kraft.

    Ville købe igen?
    Alkohol
    14,00%
    Serveringsforslag
    749,00 kr
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
  4. Bodegas Resalte, Lecco Crianza 2014
    Bodegas Resalte, Lecco Crianza 2014

    Crianzaen - her får man value for money! Druerne kommer fra vinstokke som er mere end 30 år gamle, hvilket giver Lecco Crianza koncentration og power, som minder om dem man finder i reserva. Vinen er lagret 14 måneder på nye franske og amerikanske fade, hvilket giver vinen tid til at absorbere og integrerer smagene fra fadet på bedste vis. På paletten minder man en god del tannin, der suppleres med den koncentrerede og intense frukt! Slutteligt kommer komplekse noter af både kaffe, tobak, vanilje og kokos frem!

    Bodegas Resalte har været en vigtig spiller i Ribera del Duero siden 2000, hvor de startede produktionen af typiske, rene og autentiske vine på tempranillo. De står bl.a. for vores absolutte topsællert, Balsion, som faktisk er en klasse “lavere” end Lecco! Lecco er en serie med den unge og friske Roble, den populære Crianza og selvfølgelig en Reserva, som springer baren for, hvordan god value for money Ribera kan og skal smage. Alle druerne er manuelt høstet ved håndkraft og efterfølgende bliver de lagret i nye egetræsfade.

    Ville købe igen?
    Alkohol
    14,50%
    Serveringsforslag
    Før 179,00 kr Fra 99,00 kr
    Spar 80,00
    • Pris pr. stk. v/1 stk.: 179,00 kr
    • Pris pr. stk. v/6 stk.: 99,00 kr
    Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud