Panizzi

Panizzi

Siden 1979 har San Gimignano, måske en af de smukkeste byer i Toscana, været udgangspunktet for familien Panizzis engagement i vinproduktion. Giovanni Panizzi var dengang en milanesisk bankmand. Efter modne overvejelser "kvittede" han det sikre job, for at engagere sig i det mere rustikke miljø som vinbonde.

Til sin rådighed har Giovanni Panizzi ca. 10 hektar hvoraf fem lejes på langtidskontrakter. Produktionen der ligger på over 100.000 flasker omfatter en smule sangiovese- og chardonnay- baserede vine, men det vigtigste produkt

kvalitativt såvel som kvantitativt er Vernaccia di San Gimignano der kommer i to versioner en normale og en riserva.

Vernaccia di San Gimignano har på linie med andre midtitalienske hvidvine haft svært ved at finde et udtryk med både friskhed og fylde. Enten virkede vinene sprøde og friske dog uden den fornødne tyngde eller også fyldige men alkoholiske og uden frugtsyre. Hos Panizzi har man dog formået at kombinere det bedste fra de to stilarter. Et lavt hektarudbytte samt en meget omhyggelig vinifikation gør at Panizzis San Gimignano’er efterhånden er blevet klassikere, der år efter år placerer sig som de bedste hvide vine i området. Specielt deres riserva har en for området usædvanlig flot karakter og modtager konstant 2 eller 3 af den italienske vinguide Gambero Rosso.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Alkohol %
1
1
Serveringsforslag
1
1
1
1
1

Panizzi

2 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Panizzi Vernaccia 2017
  Panizzi Vernaccia 2017
  Før 125,00 kr 96,95 kr
  Spar 28,05
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud

Panizzi

2 varer

pr. side