Domaine des Sablonnettes VDF Un Bon Petit Diable 2012

125,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Frankrig
Område
Loire
Underområde
Anjou
Årgang
2012
Dyrkning
Biodynamiske Druer
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Alkohol %
12,50
Proptype
Kork
Druer
Cabernet Franc 100%
Serveringsforslag
Fjerkræ
Om produktet

I 1982 overtog Christine og Joël Ménard Jöels forældres vingård i Rablay. Joëls far var oprindeligt bødker, men nedsatte sig i 1960’erne som vinbonde ved at opkøbe små parceller, til han i alt havde opnået 8 ha jord.
Lige fra barnsben havde Joël interesseret sig for vin og vinproduktion. Hans far syntes dog, at han skulle have en ”rigtig” uddannelse først, inden han for alvor kastede sig over vinproduktionen. Så med en uddannelse som elektromekaniker at falde tilbage på og en tilfreds far, kunne han endeligt kaste sig over sin store passion – vinproduktion – sammen med Christine, som han lige havde mødt.

Siden har Christine og Joël stille og roligt opbygget Domaine des Sablonnettes – en seriøs vingård på 13 ha, hvor produktion af vin i en stabil, høj kvalitet og i en meget personlig stil er i fokus.
I 1989 begyndte de første forsøg med søde vine/ likører – de faldt så heldige ud, at man på Les Sablonnettes siden har holdt ved og løbende eksperimenteret videre.
Samtidig begyndte Christine og Joël også de første forsøg omkring økologisk/ biodynamisk dyrkning, men da vinteren 1991 var særdeles hård, måtte de opgive eksperimenterne og forsøge at redde sig selv økonomisk ved at vende tilbage til den traditionelle dyrkningsform.
I 1996 var Domaine des Sablonnettes dog så økonomisk funderet, at man kunne gå over til 100% biodynamisk dyrkning. Christine og Joël er enige om, at det ikke kun drejer sig om en bestemt dyrkningsform, men i langt højere grad er en del af en filosofi om, hvordan man selv ønsker at leve sit daglige liv og nyde nutiden, mens man samtidig bidrager til fremtiden.
Både Christine og Joël indrømmer dog, at teorien i begyndelsen var langt nemmere end den praktiske udførelse. Det blev bestemt heller ikke nemmere af, at deres mange små parceller ligger spredt ud over Rablay, så det gav store udfordringer med ukrudtsrydning, høsttidspunkter, vejrudsigter osv. - men selv om de måtte igennem en masse fejlslagne forsøg og dyrebare lærepenge, er de den dag i dag meget glade for, at de insisterede på at fortsætte den biodynamiske dyrkning.
Det vigtigste, de har lært, er, at man skal stole på sin sunde ”landmandsfornuft” og altid reagere efter sin egen mavefornemmelse og ikke efter, hvordan andre gør det.
I 1999 havde familien, der nu bestod af fem personer, behov for en ny og større vingård. De købte derfor et gammelt hus lige midt i vinmarkerne, som de restaurerede efter de bedste biodynamiske principper, og samtidig byggede de også en vinkælder af biodynamisk materiale – og selvfølgelig blev placeringen fastlagt ved hjælp af en geobiolog!
Det var under byggeriet, at Christina og Joël lagde mærke til de specielle ugler, der fløj rundt om aftenen og natten i området, så hvad var mere naturligt end at lade disse være symboler på domainet og på etiketterne? Uglen er symbol på visdom og clairvoyance… en filosofi, som man på Domaine des Sablonnettes forsøger at efterleve i både arbejdet og relationerne med andre.

Domaine des Sablonettes producerer tre rødvine på de grusede jorde i Anjou, nemlig Les Copains d'Abord, Les Copines Aussi og Le Bon Petit Diable. Alle tre meget saftige og levende rødvine, skabt til at nyde i nu'et - enten alene eller i selskab med gode venner.

Frankrig

Andre populære

 1. Chateau Yvonne L'ile Quatre Sous 2018
  Chateau Yvonne L'ile Quatre Sous 2018
  Fra 177,00 kr
  Spar 22,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 199,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 177,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Louis Jadot, Beaujolais-Villages 2019
  Louis Jadot, Beaujolais-Villages 2019
  Fra 99,00 kr
  Spar 26,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 125,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 99,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Domaine Gerard Millet, Sancerre Rouge 2018
  Domaine Gerard Millet, Sancerre Rouge 2018
  Fra 172,00 kr
  Spar 27,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 199,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 172,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Grevindens Kirsebærvin
  Grevindens Kirsebærvin
  Fra 92,00 kr
  Spar 8,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 100,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 92,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud