Finca Antigua, Merlot 2011

85,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Spanien
Område
La Mancha
Årgang
2011
Dyrkning
Traditionel
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
13,50
Proptype
Kork
Druer
Merlot 100%
Serveringsforslag
Krydrede retter Mørkt kød
Om produktet

Den nyeste satsning fra det anerkendte hus Martinez Bujanda hedder Finca Antiqua. Da de valgte at lancere dette projekt, satte de sig for at finde de mest velegnede vinmarker for at kunne producere en vin, der kunne markere sig blandt de bedste i verden set i perspektivet pris versus kvalitet.

Efter lang tids søgning, hvilket bragte dem rundt til de fleste egne af Spanien, fandt de 283 ha. beplantede vinmarker i provinserne Cuenca og Toledo. Markerne er beplantet med 115 hektar Cabernet Sauvignon, 88,5 hektar Tempranillo, 55 hektar Merlot og 24,5 hektar Syrah og er beliggende i en højde af 840-880 meter over havoverfladen. Klimaet i regionerne er velsignet med kolde nætter og varme solrige dage i slutningen af august og starten af september, hvilket er medvirkende til at druerne gennemgår en længere modningsperiode.

Når druerne er høstet bliver de kørt hen til det helt nye vineri, hvor de bliver bearbejdet før de bliver lagt på fade af amerikansk og fransk egetræ.

Finca Antigua høstes først i oktober på den 25 hektar store vinmark La Alfalfa. Efterfølgende afstilkes druerne før gæringen finder sted i rustfrie ståltanke, hvor hatten af drueskaller løbende presses ned i mosten. Herefter lægges vinen på franske egetrsæfade i 6 måneder, før den klares og tappes på flaske.

Spanien