Meursault

Meursault

Mâcon distriktet er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, vest for Saônefloden. Distriktet har taget sit navn fra byen Mâcon. Området er kendt som en kilde til "good value" hvidvine fremstillet på Chardonnay druen. Langt den største del af produktionen i Mâcon er hvidvine, og Chardonnay er klart den vigtigste drue i distriktet. Der findes faktisk en landsby af samme navn i den nordligste del af regionen. De største Mâcon vine er Pouilly-Fuissé.

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
2 stk
1 stk

Meursault

2 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Joseph Drouhin, Meursault 2013
  Joseph Drouhin, Meursault 2013

  Smagekommentar for denne hvidvin:
  Duften har de klassiske Bourgogneegenskaber med toner af smør, lime og hasselnødder. Smagen er fyldig og cremet med en let og diskret syre til at afbalancere vinen med.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  425,00 kr
 2. Louis Jadot, Meursault 2014
  Louis Jadot, Meursault 2014
  Meursault ligger lige mellem de fire kommuner Meursault, Blagny, Chassagne og Puligny, indbefattende den del af Côte de Beaune der også kaldes "Côte des Blancs", opkaldt for den høje kvalitet og predominans af hvidvine frem for rødvine. Meursaults vinmarker er de mest vidtstrakte i Côte de Beaune og ligger spredt over bløde bakker. Den østvendte orientering er ideel, da den her betyder maksimal soleksponering. Kridtholdig jord og mergel er fantastisk kombination til veltrivende Chardonnay-druer, og sådan er det her. Meursault er lavet altid og udelukkende på Chardonnay-druer. Selve gæringen sker på egetræsfade og ligeledes fadlagres vinen bagefter 15 måneder. Louis Jadot's Meursault er let parfumeret, intens og frugtig i bouquet ‘en, noter der går igen på paletten som generøs, smidig tekstur og diskret hasselnød, lidt smør og finessebåret lang, afstemt finish.
   
  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  449,00 kr

Meursault

2 varer

pr. side