MGM Mondo del Vino Don Mannarone 2017

105,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Italien
Dyrkning
Traditionel
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
13,50
Proptype
Kork
Serveringsforslag
Krydrede retter Mørkt kød Oste - kraftige
Om produktet

MGM Mondo del Vino er et relativt ungt og ambitiøst firma, grundlagt i 1991 af tre personer, Alfeo Martini, Roger M. Gabb og Christoph Mack. Deraf navnet MGM som repræsenterer efternavnet på de tre investorer.
Siden 1991 er det gået stærkt, og MGM Mondo del Vino har formået at investere i teknik og professionalisme med så stor succes, at kun få andre italienske vinproducenter har kunnet følge med.
MGM er faktisk blevet så stor en succes, at vinfirmaet dags dato hører blandt de 15 største producenter i Italien med over 25 millioner flasker i produktion hvert år og små 4,5 millioner Bag-in-Box, 3 liters.

MGM Mondo del Vinos produktionsfaciliteter ligger i landsbyen Priocca, tæt på Asti i Piemonte.
En ultramoderne vingård fyldt med "state-of-the-art" udstyr og placeret på en stejl bjergskråning midt i byen. Bjergsiden udnyttes, så tyngdekraften transporterer vinen, og samtidig glider de forskellige etaper af produktionen stille og roligt mod foden af bjerget, hvor lagerfaciliteterne er placeret - i øvrigt et topmoderne, fuldautomatisk lager.
Selve vineriet er delvist omlagt til "grønt", og der arbejdes meget målrettet med miljøbeviste dyrknings- og produktionsmetoder.
Kun ganske få vingårde kan fremvise så mange certificeringer som MGM Mondo del Vino, og som kronen på værket blev Alfeo & Co's vingård udråbt til "Winery of the Year" af Mundus Vini i 2009.
Firmaet har nogle af Italiens bedste ønologer ansat, så som Gaetane Carron og Scipione Giuliani, for blot at nævne et par stykker. Dog arbejder det faste team også sammen med et team af "flying winemakers" til hver ny høst. Således sikrer MGM Mondo del Vino, at inspirationen og input fra omverdenen altid er til stede.
MGM Mondo del Vino arbejder over hele Italien, men har som sit speciale Piemonte, Emilia Romagna og Veneto i nord og det meste af Syditalien. Firmaet favner altså vidt, men gør det fantastisk godt uanset hvor i Italien, de arbejder.

Mondo del Vino høster druerne til Don Mannarone fra vinmarker, der ligger i 400 til 500 meters højde på den sydvestlige del af Sicilien. Her er jordlaget relativt dybt med af en blanding af kalksten og sand, hvilket gør det muligt for vinstokkens rødder at søge dybt ned i jorden, hvor den kan hente ressourcer af vand og mineraler, som fremmer vinstokkens vækst, hvilket igen giver druer, der modner mere harmonisk.
Under gæringen har man efterladt vinen med lidt restsukker, hvilket giver den en let sødme og en stil, er leder tankerne hen mod Amarone.

Italien