Domaine Le Loup Bleu, Croix du Sud Rose 2016

149,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rosévin
Land
Frankrig
Område
Provence
Underområde
Côtes de Provence
Årgang
2016
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
14,00
Druer
Grenache 65% Rolle 10% Syrah 25%
Serveringsforslag
Apéritif Fisk - lys Skaldyr
Om produktet

”Croix du Sud” Rosé er sammensat af Grenache (normalt 65-80%), Syrah og Rolle (Vermentino), som hentes på ejendommens økologiskdyrkede vinmarker nær vingården ved foden af Sainte-Victoire bjergkæden. Den hvide druesort Rolle presses umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og efter en let masning gennemgår de to røde druesorter en kort, separat skindmaceration for at give mosten den sarte, lyserøde farve. Efter en sammenstikning af mosten fra de tre druesorter, sættes gæringen i gang på ståltank med druernes naturlige gærceller. Efter endt gæring bliver 90% af vinen modnet ”sur lie” (med bundfald) i 4 måneder på ståltank, mens de resterende 10% af vinen modnes i samme periode på træfade af fransk eg.

Vinen har en flot, pink-/roséfarve med orange skær. Duften er ret intens med koncentrerede nuancer af ribs, tyttebær og jordbær, men også en let saltet stil, som er meget indtagende. Smagen er både sprød, mineralsk og med god velour samt en harmoni, som gør vinen meget ”helstøbt” og karakterfuld – klassisk for Sainte-Victoire appellationen. Vinen har en vedvarende, struktureret eftersmag. Perfekt til den provencalske gastronomi!

Croix du Sud Rosé er velegnet til skaldyr eller fisk (gerne som tatar eller grillet), men også til pasta eller risotto med f.eks. kammuslinger eller til lyse retter med kalv eller fjerkræ. Prøv den også til grønsagsretter.

Frankrig