Torres, Pazo das Bruxas Albarino 2014

Ville købe igen?
125,00 kr
Udsolgt
Information
Type
Hvidvin
Land
Spanien
Alkohol
12,50
Om produktet

Galicien, der ligger i den nordvestlige del af Spanien, er landets grønne hjørne. Jorden er frugtbar, klimaet relativt køligt, og der falder ca. 1.300 mm nedbør om året (mod 3 – 700 mm i den resterende del af Spanien), hvorfor man her kan druesorter, som ikke ville trives andre steder i Spanien.

Som så mange andre steder var det romerne, som plantede de første vinstokke, hvorefter munkene forædlede såvel vindyrkningen som vinproduktionen.

Trods den lange tradition for vindyrkning har området levet en tilværelse i glemsel, hvor de traditionelle druesorter Albarino, Treixadura, Godello og Mencia ikke ligefrem hjalp dem på eksportmarkedet.

Men det, som hidtil har været området forbandelse, er de seneste år blevet en velsignelse, da den meget veldefinerede stil - lav alkohol og skøn friskhed/ sprødhed - alt sammen er noget, som både det nationale som det internationale marked har vendt sig mod.

Yderligere har Galicien formået at holde en for Spanien høj kvalitetsmæssig standard, og i dag er området sammen med Rueda og Rioja centrum for Spaniens bedste hvidvine.

Måske fordi stilen egentlig passer godt ind i Torres profil, måske fordi kunderne er begyndt at forespørge vinene, eller måske fordi vinene typisk er et ualmindeligt godt køb, har Torres valgt at opkøbe druer fra forskellige drueavlere i området til at vinficere Pazo das Bruxas.

Resultatet er en meget klassisk ren Rias Baxias, som har fokus på at bibeholde Albarinos karakter og gengive områdets kølige terroir.

Spanien

Andre populære

 1. Rodriguez Sanzo, Maria Sanzo Rias Baixas 2017
  Rodriguez Sanzo, Maria Sanzo Rias Baixas 2017

  Denne vin er produceret af Albarino druer fra 35 år gamle vinplanter. Marken der leverer druerne, er omgivet af Eukalyptus skov og har en jordbund bestående af kalksten og granit. Forhold der giver et perfekt udgangspunkt for en stor hvidvin med stor personlighed. I glasset er vinen let gul med grønne nuancer. Duften er kompakt af mineraler og modne grønne frugter med hint af urter. Smagen er dejlig sprød og mineralsk samt "saftbetonet".

  Ville købe igen?
  Alkohol
  12,50%
  Serveringsforslag
  125,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Benito Santos, Albarino 2018
  Benito Santos, Albarino 2018

  Vinen gennemgår sin alkoholiske gæring i rustfrie ståltanke under temperaturkontrol. Vinen lagres efterfølgende med bærmen (døde gærceller) i 6 måneder for at tilføje mere krop/tyngde til vinen.
  Her er alt det, man ønsker sig i en Albariño. Høj aromatisk intensitet med knitrende frisk syre. I duften er der lækker hvid ferskenfrugt, grønne æbler, citrus og blomster. En vin med høj syre der gør den helt igennem eminent til fisk og skaldyr.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Serveringsforslag
  Før 125,00 kr Fra 112,00 kr
  Spar 13,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 125,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 112,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud