Swipen voor 2 additionele foto's

Villa Calcinaia, Casarsa Merlot 2010

Ville købe igen?
Før 375,00 kr 309,38 kr
Spar 65,62
Indhent tilbud
Levering 1-2 hverdage
Information
Alkohol
13,00
Type
Rødvin
Land
Italien
Område
Toscana
Underområde
Chianti
Druer
Merlot 
Om produktet

”Casarsa”, Rosso dei Colli della Toscana Centrale IGT er hovedsageligt lavet på Merlot, dog med en lille andel af lokale druesorter, som varierer fra årgang til årgang. Druerne høstes i hånd ved optimal modenhed og selekteres både under plukningen og ved ankomst til kælderen.
Druerne vinificeres separat i åbne tanke i 12 – 15 dage. Efterfølgende lagrer vinen i 18 måneder på egetræsfade af 225 l. Efter en naturlig bundfældelse aftappes vinen uden filtrering.

”Casarsa” har en intens, rubinrød farve med lilla skær i sin ungdom. Med modning får ældre årgang en mere brunlig skær. Duften afslører frugtrige nuancer af kirsebær, blommer og lidt solbærblade, dog vinder vinen i dybden og velour med lidt iltning i glasset. Smagen udvikler sig også hurtigt fra en mere let og næsten delikat stil til en mere kødfuld og kompleks karakter. Vinen har både Merlots saftige toner af røde bær men også en toskansk karakter og velour, som harmonerer flot sammen. Den slutter med lækre, næsten sprøde frugttoner en smule krydderier (rosenpeber).

Vinen må gerne hældes på karaffel i ca. en time før servering og temperaturen må gerne holdes på 16-18 grader. Server den til lam, and eller stegt kalvekød, samt til fuglevildt.

Italien