Vinguiden

Hos Vildmedvin er vi passionerede vinfolk, og har en bred viden som vi gerne vil dele med dig. Det gør vi via nedenstående guides.

Har du spørgsmål omkring vin er du velkommen til at kontakte os:

Du kan altid kontakte os på info@VildMedVin.dk

Adresseoplysninger
VildMedVin.dk 
Enghaven 5-7 
7500  Holstebro 
Tlf: 77 34 21 64


Mad og vin

Langt det meste vin bliver nydt sammen med mad. Men hvordan matcher du mad og vin korrekt?
I denne artikel giver vi dig nogle grundregler i kunsten at matche mad og vin.

Læs artiklen her: Mad og Vin - Sådan matcher du mad og vin


Druetyper

Kan du også komme i tvivl om forskellene på forskellige druetyper, så har vi lavet en oversigt over druetyper, hvad de smager af, og hvad de passer til. 

Læs mere her!


God vin fortjener gode vinglas

Du tror det næppe, før du prøver det, men med de rette vinglas, kan du faktisk få din vin til at smage op til 50% bedre (og dyrere). Det kan du læse mere om her.


Rosevin er ikke noget at skamme sig over

Rosé-producenterne har i de seneste år fået oprejsning efter nogle år tynget af dårligt omdømme og få producenters mangel på sans for kvalitet. Tendensen viser, at forbrugerne i stigende grad nu nyder både tør rosé fra Frankrig og mere moderne oversøisk rosé - og det er ikke noget at skamme sig over! Vi slår et slag for udbredelsen af god rosé.

Lær mere om rosévin


Historien bag supertoscanere

Begrebet Supertoscanerne opstod i 1970'erne som en modreaktion på det generelt lave kvalitetsniveau, der dengang herskede i Toscana. Læs den interessante historie bag disse meget eftertragtede - og dyre - vine her


Bordeaux - vinens hovedstad?

De bedste vine fra Bordeaux regnes blandt de fineste og mest ikoniske vine i verden; her findes vine der på mange måder er blevet prototypen på hvordan en stor klassisk rødvin skal smage. Med en lang og rig historie er Bordeaux et af de vigtigste områder for vinproduktion. Du kan læse mere om de flere end 740 millioner flasker vin der produceres årligt i Bordeaux her.


Foodparring: Vin til lam

Det fine begreb "foodparring" dækker over kunsten at matche vin og mad, så begge elementer fremstår bedst muligt. Vi får mange henvendelser fra kunder, der ønsker hjælp til udvælge vine til menuer, fester osv - og vi deler gerne vores erfaringer og viden på området. Her kan du få et par tips - og læse hvilken vin vi ex. anbefaler til lam.


Lidt om jagtvine

Hvert år udvælges en række "Jagtvine" som udm��rker sig ved at kunne matche mørkt, kraftigt kød. Hvis du er tvivl om, hvilken vin der skal til din menu, når vildtet kan nydes, så kan du finde hjælp i denne guide.


700 års erfaring samlet i én flaske

Gennem mere end tredive generationer har familien Frescobaldi ledet Marchesi de Frescobaldi, Europas ældste vinhus. Siden det fjortende århundrede har navnet været forbundet med eksklusive vine, og i modsætning til mange andre huse har Marchesi de Frescobaldi konstant været forrest i udviklingen. 

Læs den spændende historie om Frescobaldi her.


En bæredygtig vinperle

Eduardo Chadwick, der bl.a. står bag chilenske tophuse som Seña, Viñedo Chadwick og Viña Errazuriz, udfordres kun af én ting: Han vil op i verdenseliten! Arboleda Wines er Eduardos helt eget, personlige prestigeprojekt. 

Læs om det spændende projekt her.


Virkelige fund og store oplevelser i Rhônedalen

Delas Freres besidder rigtig mange vinmarker i Rhône. Ser man bort fra "detaljer" som perfekt beliggende vinmarker, nyt vinifikationsudstyr og sund respekt for områdets terroir, er den virkelige hemmelighed bag Delas Freres vine ansættelsen af Jacques Grange.

Læs om et af Rhônedalens store vinhuse her.