Castelli Del Duca, Le Tre Caravelle Rose Demi Sec

80,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Appellation
IGT
Type
Mousserende vin
Land
Italien
Område
Emilia Romagna
Underområde
Rubicone
Dyrkning
Traditionel
Flaskestørrelse
3/4 ltr.
Alkohol %
10,50
Proptype
Kork
Druer
Sangiovese 100%
Serveringsforslag
Apéritif Grøntsagsretter & salater
Om produktet

Fremragende Spumante rosé lavet på 100% Sangiovese. En historisk druesort de fleste forbinder med de elskede vine fra Toscana. Emilia-Romagna anses dog for at være hjemstedet for druen. Efter mange års forskning har man faktisk lært, at to af Sangioveses bedste kloner oprindeligt stammer fra Romagna-egnen. Man kan derfor med god grund sætte en historisk knappenål her. Nok har Toscana førertrøjen på hvad angår god Sangiovese, men Emilia-Romagna er ved at vågne fra sin tornerosesøvn.

Castello del Duca er en del af den berømte Farnesefamilie, som regerede over Piacenza-området fra det 16. til det 18. århundrede. Besøger man området i dag, vil man stadig kunne finde tydelige spor af familiens herredømme på monumenter og i de slotte, som ligger rundhåndet spredt ud over det bakkede landskab.
Der har været produceret vin i provinsen Piacenza siden romertiden, og ser man godt efter i historiebøgerne, vil man kunne konstatere, at vinene blev serveret for både prinser, konger og sågar paver. I dag lever området en mere tilbagetrukket tilværelse hos det madglade folkefærd i Emilia-Romagna.

Regionen er nærmest plastret til med seværdigheder, fantastiske råvarer, restauranter, larmende motorer og forrygende vine. Det er også en rig region med en bil- og motorcykelproduktion (Ferrari, Maserati, Lamborghini og Ducati) samt kendte produkter som
Mortadella-pølser, Parmaskinke, Parmesanost og naturligvis vin.

Underområdet, hvor druerne til denne vin kommer fra, hedder Rubicone og er opkaldt efter en berømt flod, som Julius Cæsar krydsede med sin hær i romertiden. En handling der var ulovlig for en hærfører, da floden fungerede som en grænse. Samtidig skulle den beskytte den romerske republik mod angreb fra egne styrker. Cæsar blev erklæret statsfjende og startede således en borgerkrig.
Området er bredtfavnende ift. de mange forskellige druer der bliver dyrket. Her laves bobler, bobler og atter bobler. Alt fra lambrusco til en række andre spændende mousserende vine. Rødvine på Sangiovese har især også gjort fremskridt. Desværre er det ikke altid, at mousserende juveler som denne når ud til eksportmarkedet. Men man har jo lov til at være heldig.

Castello del Duca bliver konsulteret af en af Italiens mest berømte winemakere, Carlo Corino, og hører i dag under Medici Ermete. Firmaet er en sammenslutning af 1000 små producenter, som høster fra ca. 2500 hektarer. Baggrunden for sammenslutningen er at løfte Emilia - Romagna ud af dets tilbagetrukne tilværelse ved at øge kvaliteten i området - en mission som ser ud til at lykkes.

Italien

Andre populære

 1. Fiocco di Vite, Moscato d'Asti DOCG
  Fiocco di Vite, Moscato d'Asti DOCG
  Fra 79,00 kr
  Spar 10,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 89,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 79,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Sounit, Caprice Rose Demi Sec
  Sounit, Caprice Rose Demi Sec
  Fra 99,00 kr
  Spar 26,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 125,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 99,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Feudo Italia, Rosato Frizzanto IGT
  Feudo Italia, Rosato Frizzanto IGT
  89,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Feudo Italia, Lambrusco
  Feudo Italia, Lambrusco
  95,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud