Jean-Pierre Moueix

Jean-Pierre Moueix

Jean-Pierre Moueix, født i Corrèze i 1913, ankom med sine forældre i Saint-Émilion efter 1929 depressionen. I 1937 grundlagde han sin negociant-forretning på Quai du Priourat i Libourne.

På det tidspunkt var vinene fra Libourne ikke særlig godt kendt uden for Frankrig. Jean-Pierre Moueix var dog så snu, at forudse Merlot-druens evne til at ældes med ynde samt at betage vinentusiaster med dens naturlige charme og evne til at forfører. Han tilbragte sit liv på at fremme Libourne-vinene internationalt. 
I 1950'erne, konsoliderede han sin negociant-forretning med køb af flere kendte ejendomme. I sine sidste år nød han en stille pension før han gik bort i 2003.

Hans søn, Christian (født i 1946) sluttede sig til familievirksomheden i 1970, hvor han fik ansvaret for produktionen af virksomhedens egen vine. Flere år senere, overtog han ligeledes det kommercielle ansvar indtil han blev administrerende direktør og medejer for firmaet i 1991.

I dag er ETS. Jean-Pierre Moueix ejet af Christian Moueix og hans børn: Edouard (født i 1977), salgsdirektør siden 2003, og Charlotte (født i 1978), dyrlæge.
Ets. Jean-Pierre Moueix sælger udelukkende til grossister og distribuerer kun røde vine fra de mest prestigefyldte appellationer i Libourne-området med speciale i St. Emilion og Pomerol.

Disse slotsaftappet vine, sælges én primeur (i foråret efter høsten), eller efter flere års lagring, når de er klar til at blive drukket. Således har virksomheden flere millioner flasker liggende i deres kældre i Libourne.

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.