Terre del Moro, Rosso del Veronese, Andrea 2011

119,00 kr
Udsolgt
Serveringsforslag
Information
Type
Rødvin
Land
Italien
Område
Veneto
Årgang
2011
Flaskestørrelse
75 cl
Alkohol %
14,00
Proptype
Kork
Druer
Corvina 40% Corvinone 30% Øvrige 30%
Serveringsforslag
Mørkt kød Oste - kraftige Vildt
Om produktet

En vin med dybde og smag. Duften er sammensat med toner af mandler, modne røde bær, frugt og med søde krydrede toner og vanilje. Smagen er fløjlsagtig, harmonisk og vinen har en dvælende lang eftersmag. En fantastisk vinoplevelse til en yderst fornuftig pris!

Efterspørgslen efter prisvenlig Amarone er enorm. Familien Arduini har valgt ikke at gå på kompromis, og producerer derfor kun den ægte vare, og ikke en billig Amarone, som alligevel ikke lever op til forventningerne. I stedet anvendes kvalitetsdruer, der høstes udenfor Valpolicella regionen, til at producere denne Rosso Veronese, der tilnærmelsesvis frembringes som en Amarone. Bare til en helt anden, og billigere pris!

Drueindholdet er Corvina (40%), Corvinone (30%) ogOseleta (30%), der er håndhøstet og lagt til tørre i hele bundter i små trækasser. I løbet af en to måneders periode, skrumper druerne ind og bliver rosinlignende. En proces, hvor smagsstoffer og sukkerindhold koncentreres.
I november måned foretages en nænsom sortering og efterfølgende presningen af de tørrede druer. "Maceration" foregår over 35 dage og efterfølgende gæres vinen ved en kontrolleret temperatur. Efter vinifikationen lagres vinen i 12 måneder på en kombination af små franske egefade (barriques) og store "tono", og efterfølgende endnu 10-12 måneder på flaske inden vinen forlader kælderen.

Resultatet er imponerende. En vin med en flot dyb rubinrød farve. Og en koncentreret smag og aroma. En vin som kan bide mange og meget dyrere Amaroner i hælene.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til rødt kød, vildt og kraftige oste. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og oplevelsen bliver endnu bedre, hvis vinen står på karaffel i 1-2 timer før servering.

Terre del Moro skabes af den vinpassionerede Veneto-familie Arduini, der har en lang tradition for produktion af regionens klassiske vine.

Italien