Vinrejse til Italien, Marchesi de Frescobaldi

Program for besøg hos Marchesi de Frescobaldi, Italien

Bemærk venligst, at dette kun er et midlertidigt program. Vi tager derfor forbehold for evt. ændringer i programmet. 

Evt. ændringer vil naturligvis blive viderebragt så hurtigt, som de erfares. 

Søndag 25. april 2010

00.00 Ankomst til Pisa lufthavn med FR#9332. Herefter bustransport til Firenze. 

Mandag 26. april 2010

02.00 Indlogering på Hotel Roma, Piazza Santa Maria Nouvella, 8. Tlf. +39 055 210366. Der vil være en lille snack i hotellets bar ved ankomst

07.00-08.30 Morgenmad på hotellet

08.45 Afgang i bus til Castel Giocondo

11.00 Mødes med Ms. Nadine Buzzacchera, som vil give en rundvisning i kælder og vinmark

13.00 Frokost på Castel Giocondo

15.00 Afgang til Siena

16.30 Ankomst Siena

16.30-19.30 Guidet tur i det historiske center (engelsk)

19.30 Middag på La Grotta di Santa Caterina da Bagoda, Via della Galluzza 26

22.00 Afgang til Firenze. Ankomst ca. 23.30 

Tirsdag 27. april 2010

07.00-08.30 Morgenmad på hotellet

09.00 Afgang i bus til Castello di Pomino

10.00 Mødes med Giacomi Fani, som vil guide et spændende kælderbesøg

11.15 Afgang i bus til Castello di Nipozzano

11.30 Besøg i slottet og dets kældre

12.30 Frokost på Castello di Nipozzano

14.30 Afgang mod Firenze

15.30 Forventet ankomst til hotellet. Resten af eftermiddagen er fri til individuelle oplevelser

20.30 Middag på dei Frescobaldi Restaurant & Wine Bar, Via del Magazzini, 2-4/R 

Onsdag 28. april

07.00-08.30 Morgenmad på hotellet

09.30-12.30 Guidet tur på dansk i Firenze

13.00 Frokost på Restaurant 13 Gobbi (gå afstand)

16.00 Afgang i bus til Pisa lufthavn

17.30 Ankomst til Pisa lufthavn

19.15 Afgang med FR#9331 

PRIS KUN KR. 6.000,- PR PERSON

Super vin, super mad, super eksklusiv vinrejse - stort set alt er inkluderet i prisen! 

INKLUDERET I TUREN

Alle hotel ophold inkl. morgenmad er inkluderet

Alle frokoster og middage jvf. programmet er inkluderet

Alle vinsmagninger, kælderbesøg, rundvisninger osv.

Alle nævnte flyrejser med Ryan Air er inkluderet (evt. køb ombord er dog ikke inkluderet)

Transfer lufthavn-hotel tur/retur samt bustransport som beskrevet i programmet er inkluderet

De i dag kendte lufthavnsafgifter er inkluderet

1 kuffert pr. person udover 1 stk. håndbagage, max. 15 kg. ialt.

First Priority-adgang til flyet. 

IKKE INKLUDERET I TUREN

Diverse udgifter (mad, transport etc.) i forbindelse med tid til egen disposition

Sygdom, afbestillingsforsikring

Rejseforsikring. Vi anbefaler kraftigt, at man tegner en erhvervsrejseforsikring i eget forsikringsselskab, da man ellers ikke vil være dækket, hvis uheldet skulle være ude på turen.

Evt. Personlige udgifter. 

TILMELDING

Kontakt VildMedVin på info@vildmedvin.dk eller telefon 97 42 18 86 og tilmeld dig hurtigst muligt. Herefter vil vi reservere en plads og fremsende alle relevante informationer mm.

Tilmelding efter "først til mølle" princip, og turen meldes udsolgt når alle billetter er solgt. Chance for sidste tilmelding er 20.03.2010

Turen arrangeres i samarbejde med HJ-Hansen Vin, som er en af VildMedVin's vigtigste samarbejdspartnere. 

Om Marchesi de Frescobaldi

Gennem mere end tredive generationer har familien Frescobaldi ledet Marchesi de Frescobaldi, Europas ældste vinhus.

Siden det fjortende århundrede har navnet været forbundet med eksklusive vine, og i modsætning til mange andre huse har Marchesi de Frescobaldi konstant været forrest i udviklingen. Huset ejer over 1.000 ha marker, fordelt på ikke mindre end ni ejendomme, beliggende på de mest oprindelige jordlodder i distriktet.

En umiskendelig stil går igen i vinene – de er ekstremt klassiske og viser virkeligt deres styrke i alderdommen. Prøv at lægge et udvalg af vine fra Marchesi de Frescobaldi i kælderen. I løbet af blot få år vil f.eks. Castello di Nipozzano give et helt forbløffende resultat.

Huset høster hele tiden medaljer fra både fjernt og nært, og især amerikanske WineSpectator roser vinene med helt op til 98/100 points. 

Castello di Nipozzano (Besøges tirsdag den 27. april)

Beliggende i Rufina, det bedste af Chiantis underområder, hvor Frescobaldi dyrker tre forskellige vine - altså udover de 2 populære vine Castiglioni og Tenuta di Castiglioni. 

Den første er Nipozzano Riserva, en for Chianti usædvanlig kompleks vin. Den næste er Mormoreto, en enkeltmarksvin der kun dyrkes i de bedste årgange, og endeligt Montesodi, Frescobaldis super-chianti, i meget rig, karakterfuld og umiskendelig italiensk. Næsten udødelig og skal gerne være mindst seks år, før den åbnes. 

Castello di Pomino (Besøges tirsdag den 27. april)

I Pomino, det 100 ha store underområde, er Marchesi de Frescobaldi så godt som eneste jordbesidder. I en højde mellem 400 og 500 meter over havets overflade høstes der fra de i gennemsnit 30 år gamle vinstokke, primært Sangiovese og Pinot Noir.
Sidstnævnte blev plantet tilbage i 1855 af Marchesi Vittorio degli Albizzzia, som gennem en årrække havde arbejdet i Bourgogne, – så fremmede druer i Toscana er ikke et nyt fænomen.

I 1983 fik området sin egen appellation, og to tredjedele af produktionen er hvidvin, baseret på druerne Chardonnay og Pinot Blanc. Udover de tørre hvide og røde vine dyrkes her også den berømte Vin Santo, hvor druerne tørres, presses og lægges på fade, som kun fyldes 5/6 op. Fadene stilles hermetisk lukket i et rum med åbne vinduer og gennemtræk. Resultatet er efter fem til syv år en sød vin med en tør og meget nuanceret eftersmag af alt lige fra karamel til krydderurter. 

Castel Giocondo (Besøges mandag den 26. april)

Den vigtigste af husets ejendomme, hvorfra også topvinen, Castel Giocondo Riserva, der kun produceres i de allerstørste årgange, kommer. Slottet, der er bygget i 1300-tallet, er med sine jordbesiddelser på i alt 855 hektarer også det absolut største i Montalcino. Der dyrkes vin på 203 ha, mens de øvrige jorder bruges til bl.a. oliven og andre landbrugsafgrøder.

Brunello di Montalcino er husets ”almindelige” Brunello, som i de bedste årgange scorer op til 96/100 points. Riserva-vinen, der produceres stort som den almindelige Castel Giocondo, er fra en 40 ha enkeltmark, hvor druerne i gode år opnår en ekstrem modenhed. Årgang 1997 har opnået 98/100 points i WineSpectator, og er man heldig at falde over en årgang 1990, vil man opleve en vin med de magiske 100 points.

Ud over Castel Giocondo-vinene produceres også Lamaione, en supertoscaner høstet fra en enkeltmark på 15 ha, udelukkende beplantet med Merlot. 

Luce

I 1993 indledte Marchesi de Frescobaldi et samarbejde med Robert Mondavi i Californien. Idéen var primært at udveksle erfaringer mellem hhv. et nyt innovativt område og et af verdens mest erfarne områder. Resultatet blev Luce, som også er Marchesi de Frescobaldis bud på den ultimative supertoscaner. 

Vinificeringen er et kompromis mellem amerikansk og italiensk kultur, så Luce er mere moderne og kødfuld end en ”normal” italiensk vin, men mere kompleks og subtil end amerikansk vin. Lillebroderen til Luce hedder Lucente og høstes ikke som Luce udelukkende fra vingården Castel Giocondo i Brunello di Montalcino, men også fra udvalgte underområder i Chianti, Chianti Rufina og Montalcino. Afslutningsvist kan tilføjes, at Frescobaldi-familien efter ”Mondavi-sammenbruddet” har købt alle Luce-rettighederne. 

Attems

Attems er et flot eksempel på, hvor langt man kan nå, når to af Italiens store adels- og vinfamilier går sammen om at skabe et unikt vinkoncept med både international klasse og stærkt lokalt fingeraftryk. I år 2000 besluttede Attems-familien at indgå i et samarbejde, et joint venture, med toscanske Marchesi de Frescobaldi med det eneste, men også temmelig krævende mål, at skabe vine af en kvalitet, der ikke tidligere var set i Friuli-regionen. Og planen har i den grad båret frugt: Kombinationen af Frescobaldi-familiens evner i vineriet og Attems familiens kendskab til lokalområdets jord- og klimaforhold har skabt en forrygende vinserie, der oser af verdensklasse uden på nogen måde at fornægte, men nærmere fremhæve sine rødder i Friuli-distriktet i den nordøstlige del af Italien. 

Gå ikke glip af denne eksklusive vinrejse - tilmeld dig hurtigst muligt..