Zind-Humbrecht, Pinot Gris Rotenberg 2018

450.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Zind-Humbrecht, Pinot Gris Rotenberg 2018

category label Øko

Zind-Humbrecht, Pinot Gris Rotenberg 2018

Serveringsforslag

Lys fisk
Fjerkræ
Mild ost

Om produktet

En af de mest komplette og lagringsværdige vine på Pinot Gris kommer fra denne mark: Druens vægt og rundhed i symbiose med fast struktur, fin syre, lyse blomstertoner, salt og en kompleksitet, der tiltager med lagring; klassevin! Kan udvikle sig i mindst 20 år.

Trods den varme sommer er vinen fra den højtliggende mark helt tør. De 5,6 g. restsukker/l. neutraliseres af et højt syreniveau for druen. Vinen har ligget på gærresterne / "sur lie" i 18 mdr. Der er kun høstet 41 hl./ha. ret små druer med høj koncentration.

Rotenberg er på toppen af Grand Cru Hengst sydvest for Wintzenheim by i 350 m.s højde. Skråningen er stejl, 30-40%, med særdeles næringsfattig jordbund af limsten og mergel med et jernindhold så højt, at jorden faktisk har en rødlig tone, deraf marknavnet. ZH har 1,7 ha. hvoraf 1.2 ha. er plantet med 37-årige Pinot Gris vinstokke (2020). Med eksponering mod vest og den store højde, er det en meget langsomt modnende mark, som giver den normalt ret tidligt modnende drue en utrolig struktur og et flot syreniveau her.

Andre populære produkter

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).