Hyggevine

Vin er ikke kun til mad, det kan være ligeså fantastisk for sig selv, og i mange tilfælde, kan det være en god idé, at lade vinen komme til sin ret uden forstyrrelser.

Vin er en social drik, og ikke kun fordi den får os til at åbne op. Men også fordi, mange gerne vil tale om vin, eller lære mere om vin. Så skal du hygge med familie eller venner, så er begrebet hyggevin oplagt at sætte sig ind i, og vi er af den overbevisning, at vin er godt til hygge!

Som udgangspunkt er hyggevin en vin der er med til at løfte stemningen, eller som skaber samtaler. På den måde, kan det reelt set være alle vine, men der er alligevel nogle gode forslag som kan hjælpe dig på vej, til at finde den rette hyggevin. 

Har du godt selskab, eller er vinen kun til dig selv? Hvis vinen kun er til dig, er det bare at vælge fra dine favoritdruer eller vintyper. Skal vinen deles, så anbefaler vi som tommelfinger regel, at du ikke serverer for kraftige vine. Vin med kraftig smag og høje alkoholprocenter, går oftest bedst i spænd med god mad, og kan være en overvældende oplevelse for sig selv. 

Hos vildmedvin arbejder vi med begrebet “Smagsprofiler” hvor hver vin er smagt og bedømt på en række parametre, og det gør det nemmere at finde vine som passer til din smag - eller i dette tilfælde til at finde hygge vin. Vinene er opdelt i farvekategorier med hver sin smagsprofil

Her er nogle af vores favoritter inden for de mest oplagte hyggevine med hver deres smagsprofil:

Pink vine er vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. 

Gule vine er vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. 

Orange vine er vine med en blød og cremet mundfølelse og overdådig stil, hvor syren er lav og friskheden sekundær.

Grønne vine er vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede.

Rosa vine er vine med en sødlig og moden frugtprofil.

---

Når det så er sagt, så husk på at en hyggevin sagtens kan være en kraftig og intens vin, hvis det er det du er til, og dem der skal nyde vinen med dig - er til det samme. Så ovenstående er blot nogle generelle tips. 

Du kan se yderligere forslag til hyggevine i vores kategorier med terrassevine