Øl

Her finder du vores store udvalg af øl fra Danmark og udlandet. Find det bedste tilbud på specialøl lige her!

Stort udvalg af øl og specialøl

Vil du prøve et alternativ til den klassiske pilsner? Så finder du hos VildMedVin et bredt sortiment af specialøl fra bryghuse i både Danmark, Europa og resten af verden. Find de nyeste specialøl, øl fra dit yndlings bryghus eller bare et godt tilbud hos os - vi har selvfølgelig fragtfri levering til din nærmeste pakkeshop.

Det specielle ved specialøl 

Specialøl er en betegnelse for øl, der kommer fra mindre bryggerier eller bryghuse - og dermed ikke er industriproducerede. Men det er ikke kun det faktum, at de udgør en mindre del af den samlede ølproduktion, der gør dem særlige. Det er også et spørgsmål om oprindelsesland, ingredienser, gæring, bryggemetode og en eventuel tilsætning af frugt, urter, krydderier og diverse smagsstoffer. Der findes hundredvis af øltyper og bryghuse, og det kan være svært at finde sine favoritter i mængden. Men med specialøl handler det netop om at gå på opdagelse og smage nye øl. Derfor har vi hos VildMedVin lavet en kategori med smagekasser, hvor du kan prøve dig frem og smage forskellige øltyper fra forskellige bryghuse i Danmark eller udlandet. Hold din egen ølsmagning med en kasse med specialøl fra VildMedVin.

Find den øl, der passer til dine smagsløg

Det store antal øltyper og bryghuse er med til at gøre det spændende, men også en smule uoverskueligt at tage hul på den store kategori af specialøl. Det er svært at huske, hvordan de forskellige øl adskiller sig fra hinanden - og hvilke, der passer bedst til dine smagsløg. For selvom der er kræset lidt ekstra om den enkelte specialøl, så er det ikke sikkert, du kan lide den.

Vores øl kategori spænder bredt - fra de lyse og frugtige IPA til de friske hvedeøl og de mørke og tunge Stout øl. Andre øl skiller sig ud ved at tage smag efter tilsætningen af fødevarer som citrusfrugter, bær, lakrids og andre spændende varianter. Nyd en af vores kvalitets specialøl alene eller drik den til et måltid mad, der er afstemt i forhold til smag, bitterhed og øllets fylde eller lethed. 

Køb specialøl online

Hos VildMedVin får du hjælp til at udvide din horisont, blive overrasket og finde nye favoritter i vores store sortiment af specialøl, der kan købes online. I specialøl-kategorien her på siden kan du påføre et filter med land, bryghus, øltype, bitterhed med mere, der gør det muligt at filtrere og udforske de forskellige specialøl, som passer til dine smagsløg. Du kan også gå direkte til øltypen, hvis du på forhånd ved, at fx Hvedeøl, Indian Pale Ale eller Brown Ale er lige din boldgade. Men husk, at med specialøl handler det også om at gå på opdagelse og smage nye øl.

Bryghuse

Øl har altid været en favorit hos danskerne, men de senere år har de store industribyggerier fået konkurrence fra de mange mikrobryggerier, som er blomstret op overalt i landet. Hos VildMedVin forhandler vi mikrobrygget kvalitetsøl fra nogle af de allermest ambitiøse og anerkendte bryggerier her til lands samt i udlandet.

Smag blandt andet øl fra disse bryghuse: 

Fur Bryghus

Nørrebro Bryghus

To Øl

Mikkeller

Kissmeyer

Brewdog

Alefarm

Øltyperne 

Der findes mange forskellige øltyper - uoverskueligt mange faktisk. Nogle af de mest almindelige og populære øltyper er: 

Weissbier

Blonde

India Pale Ale

Bock

Brown Ale

Pale Ale

Porter

Stout 

Saison

Undergæret øl og overgæret øl

Der findes to typer gæringer, når det kommer til øl: undergær og overgær. Undergær er den mest udbredte type, som blandt andet bruges til pilsner, lager og guldøl. En undergæret øl brygges langsomt og ved lav temperatur, hvilket gør at gæren synker til bunds i øllet. En overgæret øl gærer hurtigere og ved stuetemperatur, hvilket får gæren til at stige til overfladen. Eksempler på overgærede øltyper er India Pale Ale, Pale Ale, Brown Ale,Trappist, Porter, Stout, Hvedeøl m.fl. 

Alkoholfri øl

Alkoholfri øl bliver mere og mere populært i Danmark som et smagfuldt alternativ til den almindelige øl. Ønsker du ikke at blive beruset, skal du køre hjem eller vil du bare gerne undgå alkohol, så se vores store udvalg af alkoholfri øl. Der er mange spændende muligheder fra danske såvel som udenlandske mikrobryggerier og bryghuse. Køb alkoholfri øl fra blandt andre Mikkeller, Svaneke Bryghus, Brewdog, Fur Bryghus, Lervig og BORG. Prøv også vores alkoholfri ølpakke, hvor vi har samlet de bedste alkoholfri øl på markedet, så du ikke skal lede længe efter din favorit.

Værd at vide om øl

Hvordan brygger man øl?

Ølbrygning er en naturlig proces, hvor der anvendes basale råvarer som vand, maltbyg, humle og gær. I processen indgår maltning (spiring, tørring og ristning) af kornet. Herefter selve brygningen, som består af mæskning, urtseparering, kogning og gæring. Enhver brygmester har sin egen personlige måde at brygge øl på, hvilket er med til at give hvert bryghus sine unikke produkter.

Hvad er øl lavet af?

De basale råvarer, der anvendes til at brygge øl, er vand, malt, humle og gær. Endvidere kan majs, hirse, ris, rug og havre også benyttes. Der kan tilsættes utallige smagsgiver i form af fx frugt/bær, chokolade, kaffe, krydderurter, lakrids, peber og meget mere. 

Hvem opfandt øl?

Øl anses for at være en af de ældste alkoholiske drikke i verden. Arkæologiske fund tyder på, at Egyptere allerede for 7.000 år siden kastede sig over ølbrygning. Øl spillede en afgørende rolle for opbygningen af Kong Faraos rige, da håndværkerne betalt med blandt andet øl. 

Hvad er specialøl?

Specialøl er et begreb, der favner meget bredt. Begrebet specialøl hentyder ofte til øl, som er brygget på mindre, innovative bryggerier og store industribryggerier, der satser på nichebrands med specialøl. Specialøl udgør en mindre del af den samlede ølproduktion, men oplever i disse år en stigning i popularitet hos danskerne. 

Hvor kan man købe specialøl?

Du kan købe specialøl online hos VildMedVin. Vi har et stort udvalg af danske og udenlandske specialøl fra kendte såvel som mindre kendte bryghuse. 

Hvorfor drikke specialøl?

Når det kommer til specialøl, findes der mange forskellige smagsnuancer og varianter. De forskellige bryghuse har ofte et stort fokus på kvaliteten, råvarerne og smagen, hvilket har gjort at flere og flere danskere vælger at drikke specialøl.

Hvem drikker specialøl?

Danskerne drikker flere og flere specialøl. Mens specialøl kun udgjorde 2,6 procent af det totale ølsalg i 2006, var andelen steget til 9,18 procent i 2017. Det betyder, at hver 10. øl, der blev drukket i Danmark i 2017, var en specialøl. Det er især Ale og hvedeøl, som er danskernes favoritter i kategorien specialøl. Den klassiske pilsner indtager dog stadig førstepladsen i danskernes hjerter, da to ud af tre øl, der bliver solgt, er en almindelig pilsner.

Hvilket glas til hvilken øl?

Nogle ølentusiaster har dedikerede glas til forskellige øl, mens andre bruger det samme glas til alt øl. Det er en smagssag. Et pilsnerglas er højt og slankt og passer godt til pilsner og andre lyse og letdrikkelige øl. Et snifterglas er bredest på midten og snævrer ind i toppen, hvilket gør det egnet til en kraftig IPA eller en mørk ale. Et tulipanglas er et godt allround glas, som også er smukt at sætte på bordet til mad. Et pokalglas er et klassisk og kraftigt glas med stilk, som passer til belgiske øltyper som biere blonde. Hvedeglasset er højt med en lidt åben top, som giver god plads til skummet fra en Weissbier. Et pintglas er et cylinderformet allround glas med plads til 0,5 liter pilsner, porter eller IPA. 

Hvor mange genstande er der i en øl?

En almindelig øl på 33 cl. med en alkoholprocent på 4,6 % svarer til 1 genstand. Drik max 1 genstand, hvis du skal ud og køre. 

Hvor køber man alkoholfri øl?

Du kan finde et stort udvalg af alkoholfri øl hos VildMedVin. Alkoholfri øl vinder stadig større indpas herhjemme, og det er både unge og ældre, som gerne vil nyde smagen af øl uden at blive berusede. Bryggeriforeningen har lavet en undersøgelse af salget af alkoholfrie øl med en alkoholprocent under 0,5. I 2014 blev der solgt 938.700 liter alkoholfri øl. Det tal steg til 3.209.000 liter i 2017. Det er en stigning på 342 procent på kun tre år. 

Hvordan laver man en alkoholfri øl?

Alkoholfri øl kan brygges på tre forskellige måder. Den første metode går ud på at brygge en almindelig øl med alkohol og efterfølgende fjerne alkoholen ved en skånsom fordampning eller ved at filtrere den væk ved hjælp af osmose. Den anden metode handler om at stoppe gæringen, inden den omsættes til alkohol. Den tredje metode er at benytte en speciel gær, som giver begrænset gæring. 

Hvor mange kalorier er der i en øl?

Øl indeholder en del kalorier, men præcis hvor mange afhænger af typen. En almindelig flaskeøl indeholder ca. 130 kcal, mens en stærk øl (fx en juleøl) indeholder ca. 160 kcal.

Hvad feder mest - øl eller vin?

En pilsner indeholder 122 kalorier, mens et glas rødvin indeholder 87 kalorier og et glas hvidvin indeholder 92 kalorier. Dermed feder øl mere end vin.

Læs Mere
1373 varer
Viser: 1373 varer
Bland 24 - Spar 10%
Brewdog, 12 beers of christmas
Spar
50.00 kr

Brewdog, 12 beers of christmas

249.00 kr
Før 299.00 kr
Levering 1-2 dage
Bland 24 - Spar 10%
Alefarm, Pivot - Strata
Spar
5.00 kr

Alefarm, Pivot - Strata

49.00 kr
Før 54.00 kr
Levering 1-2 dage
Bland 24 - Spar 10%
Alefarm, Da Capo
Spar
16.00 kr

Alefarm, Da Capo

39.00 kr
Før 55.00 kr
Levering 1-2 dage
Bland 24 - Spar 10%
Alefarm, River Kings
Spar
21.00 kr

Alefarm, River Kings

39.00 kr
Før 60.00 kr
Levering 1-2 dage
Bland 24 - Spar 10%
Alefarm, Shed A Tear For The Books
Spar
21.00 kr

Alefarm, Shed A Tear For The Books

39.00 kr
Før 60.00 kr
Levering 1-2 dage
Bland 24 - Spar 10%
Alefarm, Arcadia
Spar
7.00 kr

Alefarm, Arcadia

45.00 kr
Før 52.00 kr
Levering 1-2 dage
Bland 24 - Spar 10%
People Like Us, Red Rice'ing
Spar
5.00 kr

People Like Us, Red Rice'ing

35.00 kr
Før 40.00 kr
Levering 1-2 dage
Bland 24 - Spar 10%
Alefarm, Inferno In Paradise
Spar
6.00 kr

Alefarm, Inferno In Paradise

49.00 kr
Før 55.00 kr
Levering 1-2 dage
Bland 24 - Spar 10%
Boon Framboise
Spar
6.00 kr

Boon Framboise

49.00 kr
Før 55.00 kr
Levering 1-2 dage
Bland 24 - Spar 10%
People Like Us, Covfefe
Spar
8.00 kr

People Like Us, Covfefe

46.00 kr
Før 54.00 kr
Levering 1-2 dage