Vin til ost: Sådan vælger du den perfekte vin til dit næste ostebord

Hvilken vin skal du drikke til hvilken ost?

Den bedste måde at matche vin og ost på er at finde en vin, der passer til smagen af din ost. Hvis du f.eks. har en blød og cremet blåskimmelost, skal du have noget let, sprødt og syrligt. Det samme gælder for hårde og skarpe oste som cheddar eller parmesan.

Vin passer godt sammen med ost på grund af deres lignende egenskaber. Både vin og ost lagres, og de er begge fremstillet af fermenterede ingredienser.

Når du sammensætter vin og ost, skal du vælge en vin, der har de samme egenskaber som din ost. Hvis du f.eks. spiser en fyldig blåskimmelost som stilton, skal du vælge en fyldig rødvin som Cabernet Sauvignon. Hvis du serverer en blød gedeost, skal du overveje en lettere hvidvin som Chardonnay eller Sauvignon Blanc.

Tænk over, hvor meget alkohol du ønsker i glasset - En kraftigere rødvin vil passe til hårde oste som f.eks. lagret Gouda eller parmesan, fordi den har mere fylde end en lettere hvidvin. En tør hvidvin passer godt til blødere oste som Brie eller Camembert, fordi den har mindre syre end rødvin.

Tænk på smagen af din ost - Smagen af visse oste kan overdøve smagen af andre oste, når de sættes sammen på en tallerken.

Men hvordan ved du, hvad der gør, at en vin passer bedre til en bestemt type ost? Her er nogle gode råd:

1) Overvej aromaen, før du vælger en hvid- eller rødvin

2) Vælg en fed rødvin, hvis du ønsker at fremhæve stærke smagsnuancer i din ost

3) Overse ikke søde vine til oste i dessertstil

4) En tør hvidvin er god til at supplere nøddeagtige oste


Find alle vores vine til ost her