Avignonesi

Avignonesi

I 1377 flyttede paven Gregoire d. 11. pavens residens, som siden 1309 havde haft adresse i Avignon, tilbage til Rom, og ved denne lejlighed fulgte nogle ædle familier med. En af dem, hvis navn måske var svært at udtale på italiensk, blev hurtigt kendt under navnet Avignonesi. Senere blev familien delt i tre grene, som bredte sig i Rom, Siena og Montepulciano. Det vides ikke, hvornår de første vinkældre blev bygget, men det kendte Palazzo Avignonesi-paladset i Montepulciano tegnet af Jacopo Barozzi (også kaldt Vignola) blev bygget i den anden halvdel af det 16. årh. og har altid fungeret som hovedsædet for vinfirmaet Avignonesi.
I 1974 overtog brødrene Falvo firmaet Avignonesi. De var i forvejen vinproducenter i Cortona-distriktet (nordøst for Montepulciano), og et kæmpe genopbygningsarbejde blev sat i værk. På vinmarkerne blev de bedste lokale druesorter valgt og nye sorter indført såsom Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.
I dag består Avignonesi af fire vinproducerende ejendomme med i alt 225 ha., hvoraf de 109 ha. er beplantede med vin og 3 ha. med oliven.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1
1
1
1
2
2
2
1

Avignonesi

4 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Avignonesi, Rosso di Toscana 2015
  Avignonesi, Rosso di Toscana 2015

  Vinen har en meget intens, mørk rubinrøde farve, og i duften finder man toner af vilde bær, krydderier samt grønne toner, der minder lidt om friske krydderurter. Smagen er flot harmonisk med krydrede frugttoner og en meget charmerende blød finish, hvor tanninen på ingen måde dominerer.

  Den vil egne sig fint sammen med middelhavsinspirerede kødretter med kalv, lam, svin eller fjerkræ men vil også sagtens kunne serveres til okse eller vildt.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  Før 149,00 kr 128,32 kr
  Spar 20,68
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Avignonesi, Vino Nobile di Montepulciano 2013
  Avignonesi, Vino Nobile di Montepulciano 2013

  Vino Nobile di Montepulciano laves på 100% Prugnolo Gentile (Sangiovese) fra ejendommene I Poggetti. Efter gæringen på rustfrie ståltanke efterfulgt af en malolaktisk gæring bliver 50% af rødvinen modnet i 24 måneder på store træfade, mens 50% bliver modnet i samme tidsrum på barriques af 225 l. Efter aftapningen bliver rødvinen yderligere modnet i kælderen for en periode af 6 måneder.

  Rødvinen har en meget flot, mørk, blank, rubinrød farve, og duften udvikler sig hurtigt i glasset med både delikate og samtidig eksotiske nuancer af blommer, chokolade og tjære. Duften melder om en meget kompleks rødvin, og det bliver rigeligt bekræftet af smagen, hvor rødvinen igen viser både sin myndige og strukturerede side men også finesse og charme. Det er karakterer af modne, mørke bær, som dominerer med en næsten sart nuance af violer i eftersmagen.

  Server den med grillet eller stegt lam eller okse, til vildtretter eller modne oste.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,00%
  Serveringsforslag
  269,00 kr
 3. Avignonesi & Capannelle, 50 & 50
  Avignonesi & Capannelle, 50 & 50

  Vinen byder på en mørk, dyb og koncentreret farve og en umiddelbar ret åben og delikat duft med nuancer af krydderier, mørke bær, kaffe, tobak og vanille. Smagen er ligeledes meget koncentreret og det vælter frem med spændende toner af f.eks. solbær, brombær og igen kaffe, tobak, læder og nuancer fra de nye træfade, man har anvendt under modning. Vinen er dog så intens i frugt og struktur, at træet på ingen måde dominerer. Vinen slutter nærmest delikat og samtidig med en dejlig velours, som fører tanken hen mod vine fra Pomerol. Og lige som en stor vin fra dette område har 50&50 en god balance mellem frugt, alkohol og tannin. Den vil uden tvivl vinde i harmoni og elegance med alderen.

  Server den til grillet lam, okse eller til vildt, gerne f.eks. sammen med en sauce med svampe eller trøfler. Den vil også klæde kraftige hvid- eller rødskimmeloste.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,50%
  Serveringsforslag
  1.195,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Avignonesi, Avignonesi Occhio Pernice 2000
  Avignonesi, Avignonesi Occhio Pernice 2000

  Avignonesis Occhio Di Pernice er blandt de bedste og mest eftertragtede passito vine i verden, og har i flere årgange scoret de magiske 100 Point i Wine Advocate og WineSpectator. Vinen er lavet på 100% sangiovese og lagret i et årti på små "Caratellis" som er små fade af 25 liter. Vinen er rig, koncentreret og kompleks med lag af middelhavs urter, citron, blommer, frugtkage, lakrids og nødder.

  "This wine is a celebrity in the world of Italian fine wine. The 2000 Vin Santo di Montepulciano Occhio di Pernice is a wine with no rivals in its native country or abroad" ..- Monica Larner, Wine Advocate

  Ville købe igen?
  Alkohol
  12,50%
  Serveringsforslag
  1.895,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud

Avignonesi

4 varer

pr. side