Avignonesi

Avignonesi

I 1377 flyttede paven Gregoire d. 11. pavens residens, som siden 1309 havde haft adresse i Avignon, tilbage til Rom, og ved denne lejlighed fulgte nogle ædle familier med. En af dem, hvis navn måske var svært at udtale på italiensk, blev hurtigt kendt under navnet Avignonesi. Senere blev familien delt i tre grene, som bredte sig i Rom, Siena og Montepulciano. Det vides ikke, hvornår de første vinkældre blev bygget, men det kendte Palazzo Avignonesi-paladset i Montepulciano tegnet af Jacopo Barozzi (også kaldt Vignola) blev bygget i den anden halvdel af det 16. årh. og har altid fungeret som hovedsædet for vinfirmaet Avignonesi.
I 1974 overtog brødrene Falvo firmaet Avignonesi. De var i forvejen vinproducenter i Cortona-distriktet (nordøst for Montepulciano), og et kæmpe genopbygningsarbejde blev sat i værk. På vinmarkerne blev de bedste lokale druesorter valgt og nye sorter indført såsom Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot og Pinot Noir.
I dag består Avignonesi af fire vinproducerende ejendomme med i alt 225 ha., hvoraf de 109 ha. er beplantede med vin og 3 ha. med oliven.

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
1 stk
1 stk
1 stk

Avignonesi

1 vare

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Avignonesi & Capannelle, 50 & 50
  Avignonesi & Capannelle, 50 & 50

  Vinen byder på en mørk, dyb og koncentreret farve og en umiddelbar ret åben og delikat duft med nuancer af krydderier, mørke bær, kaffe, tobak og vanille. Smagen er ligeledes meget koncentreret og det vælter frem med spændende toner af f.eks. solbær, brombær og igen kaffe, tobak, læder og nuancer fra de nye træfade, man har anvendt under modning. Vinen er dog så intens i frugt og struktur, at træet på ingen måde dominerer. Vinen slutter nærmest delikat og samtidig med en dejlig velours, som fører tanken hen mod vine fra Pomerol. Og lige som en stor vin fra dette område har 50&50 en god balance mellem frugt, alkohol og tannin. Den vil uden tvivl vinde i harmoni og elegance med alderen.

  Server den til grillet lam, okse eller til vildt, gerne f.eks. sammen med en sauce med svampe eller trøfler. Den vil også klæde kraftige hvid- eller rødskimmeloste.

  Ville købe igen?
  Druetype
  Merlot 50% Sangiovese 50%
  Alkohol
  13,50%
  Før 1.150,00 kr Fra 999,00 kr
  Spar 151,00 kr
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 1.150,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 999,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud

Avignonesi

1 vare

pr. side