Domaine Remi Jobard

Domaine Remi Jobard

Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset, som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går sikkert endnu længere tilbage”, siger han. Rémi selv kom til familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han vinificerede en årgang selv. Samme år overtog han officielt vinhuset med sine 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. En af de første initiativer, han tog efter overtagelsen, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen er siden 2011 certificeret økologisk (Ecocert). Rémi er i dag højest anerkendt for meget aromatiske Meursault’er med stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. 

I dag dækker vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha., bl.a. med parceller i tre 1. Cru vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker som f.eks. En Luraule, Narvaux, Chevalières og Sous la Velle. For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning under nogen form i vinmarkerne. Han bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. I kælderen prøver Rémi at få finesse og elegance samt frugtkarakteren frem i vinene under vinificeringen, og han prøver derfor at reducere træpåvirkningen i vinen med meget finkornede egetræfade fra det østrigske kult-bødkeri Stockinger.  Alle vinene gæres med druernes egne gærceller og aftappes uden filtrering.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
2
1
1
1
1

Domaine Remi Jobard

2 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
  1. Domaine Remi Jobard, Bourgogne Chardonnay 2014
    Domaine Remi Jobard, Bourgogne Chardonnay 2014

    Også i denne vin er det de aromatiske, sprøde og delikate toner som prioriteres. Den er ganske enkelt fremragende, med masser af fylde, velour, struktur og mineralitet. Man kunne sagtens forveksle den med en god Meursault. Som Bourgogne Blanc, i en klasse for sig. Server den til kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men også til fjerkræ eller kalv i hvid sauce. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.

    Ville købe igen?
    Alkohol
    12,50%
    Serveringsforslag
    249,00 kr
  2. Domaine Remi Jobard, Meursault 1er Cru Poruzot Dessus 2013
    Domaine Remi Jobard, Meursault 1er Cru Poruzot Dessus 2013

    1er Cru marken Le Porusot Dessus (eller Poruzot) ligger syd for selve landsbyen Meursault, i retning mod Puligny-Montrachet. Her begynder markerne at skråne op (ca. 240 m.o.h.) mod bjerget. Jordbunden består af en blanding af kalksten, mergel og ler, hvilket er perfekte forhold for fyldige hvidvine. Jobards økologiskdyrkede vinstokke er plantet i 1985 og i 1944!

    Ville købe igen?
    Alkohol
    13,51%
    Serveringsforslag
    Fra 913,00 kr
    Spar 82,00
    • Pris pr. stk. v/1 stk.: 995,00 kr
    • Pris pr. stk. v/2 stk.: 913,00 kr
    Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
    Levering 3-4 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 3-4 hverdage
    Indhent tilbud

Domaine Remi Jobard

2 varer

pr. side