Dominio de Cair

Dominio de Cair

Det er familien Cañas, en af de mest succesfulde vinproducenter i Rioja Alavesa (Bodegas Luis Cañas og Bodegas Amaren), som har kastet sig ud i dette spændende vineventyr i området Ribera del Duero: Dominio de Cair. Det er sønnen i familien Juan Luis Cañas som har haft ansvaret for etablering af den ny vingård, hvor han har kastet hele hans teams entusiasme og erfaring i den. Projektet er blevet til i samarbejde med sin gode ven og partner Juan Jose Irebecampos, som delte hans drømme om at forsøge at lave Ribera del Dueros absolutte bedste vine! Begge var dog fra starten klar over, at sådan et projekt ikke kan klares i løbet af et par måneder…

Efter i flere år at have ledt efter de bedste vinmarker i Ribera del Duero, fandt Juan Luis Cañas 12 ha. vinmarker til salg i La Aguilera (Burgos), med op til 100 år gamle vinstokke. Distriktet omkring La Aguilera, Quintana del Pidio, Gumiel de Mercado og Moradillo de Roa er kendt som måske den bedste i Ribera del Duero, dels på grund af en privilegeret, fattigt jordbund, perfekt til vindyrkning, men også på grund af de ældre vinstokke, som producerer få, men fantastisk koncentrerede druer. Udover egne vinmarker, sikrede Cañas sig forsyning af druer fra 58 ha. i nabolaget. I dag er det blevet til i alt 85 ha. som dyrkes efter de samme skånsomme metoder familien Cañas bruger på deres marker i Rioja.

En ny vingård er blevet bygget midt i vinmarkerne i La Aguilera, med vinificeringslokaler som er udstyret med de mest moderne faciliteter til produktion af store vine. Vinen CAIR var den første som kom på markedet (årgang 2008), efterfulgt af LU&BE (blanding af Tempranillo og Merlot) og prestigevinen Tierras de Cair (årgang 2008), som først for nyligt, efter 24 måneder på fad og 18 måneder på flaske i Dominio de Cairs kældre, er kommet på markedet.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
2
3
1
3

Dominio de Cair

4 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Dominio de Cair, Tierras de Cair 2011
  Dominio de Cair, Tierras de Cair 2011

  Tierras de CAIR har en flot, mørk, dyb rubinrød farve med lilla kant. I duften finder man toner af cedertræ, engelsk lakrids, mørke bær, bitter chokolade og krydderier. Smagen er meget kompleks med et væld af frugt- og krydderinuancer (nellikke, muskatnød). Det er en vin, som udvikler sig flot i glasset, og som man derfor med fordel kan hælde på karaffel en time før servering. Den slutter i den bløde, frugtrige stil, men man kan fornemme en masse underliggende struktur og potentiale. Server den til kødretter med lam, okse eller vildt.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,01%
  Serveringsforslag
  Før 499,00 kr 274,17 kr
  Spar 224,83
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. Dominio de Cair, Cuvee Lu&Be 2016
  Dominio de Cair, Cuvee Lu&Be 2016

  LU&BE har en flot, mørk, blank, rubinrød farve. I duften finder man både karakter af modne røde frugter, krydderier og let røgede toner. Smagen har først en god blødhed i munden, men udvikler sig flot mod det mere intense, eksotiske og får en krydret karakter. Eftersmagen er lang, harmonisk og viser både nuancer af friskhed og ungdom, men samtidig også mere komplekse aromaer af chokolade og vanilje.
  Server den til kødretter på svinekød, kalv eller okse, men den vil også fint kunne bruges til mere sarte saucer, som normalt kræver delikate vine.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  Fra 154,00 kr
  Spar 25,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 179,00 kr
  • Pris pr. stk. v/3 stk.: 154,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Dominio de Cair, Tierras de Cair 2012
  Dominio de Cair, Tierras de Cair 2012

  Tierras de Cair er Dominio de Cairs flagskib og laves på 100% Tempranillo høstet fra vinstokke som er over 60 år gamle i La Aguilera, Quintana del Pidio, Gumiel de Mercado og Moradillo de Roa, i en højde af 800-900 m.o.h. med en undergrund af kalk, ler, sand og småsten. Høsten foregår manuelt (ca. 15 hl./ha.), og druerne transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning og oxydering. Ved ankomsten bliver klaserne og druerne håndsorteret på et sorteringsbånd. Efter en total afstilkning bliver druerne skånsom mast og gæret på store træfade i et temperaturreguleret lokale. Efter presning bliver vinen flyttet til nye franske egetræfade, hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og senere en modning i 24 måneder. Efter aftapningen bliver vinen yderligere modnet i 18 måneder i kælderen på Dominio de Cair.

  Tierras de Cair har en flot, mørk, dyb rubinrød farve med lilla kant. I duften finder man toner af cedertræ, engelsk lakrids, mørke bær, bitter chokolade og krydderier. Smagen er meget kompleks med et væld af frugt- og krydderinuancer (nellikke, muskatnød). Det er en vin, som udvikler sig flot i glasset, og som man derfor med fordel kan hælde på karaffel en time før servering. Den slutter i den bløde, frugtrige stil, men man kan fornemme en masse underliggende struktur og potentiale.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  Serveringsforslag
  Fra 424,00 kr
  Spar 75,00
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 499,00 kr
  • Pris pr. stk. v/2 stk.: 424,00 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 6-7 hverdage
  Indhent tilbud
 4. Dominio de Cair, Cair 2011
  Dominio de Cair, Cair 2011

  CAIR har en flot, mørk, dyb rubinrød farve. I duften er den meget klassisk for Ribera del Duero, med toner af mørke bær, bitter chokolade og krydderier og samtidig lidt vanilje fra træfadene. Smagen er meget harmonisk, med en god balance mellem de mørke chokolade og lakrids toner, og den meget charmerende, strukturerede og nærmest delikate stil, som gerne vil frem. Det er en ekstremt vellavet vin, som giver meget fra sig allerede i sin ungdom. Eftersmagen er meget lang og frugtrig og viser samtidig tanniner, der lover en god udvikling for de næste mange år. En vin til den bedre gastronomi, gerne med lam, and eller vildt.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  14,50%
  289,00 kr

Dominio de Cair

4 varer

pr. side