Cascina Ballarin

Anbefalinger

3 varer
Viser: 3 varer
Vælg min butik:
Spar
50.00 kr
Cascina Ballarin, Barolo, I Tres Ciabot 2016
Cascina Ballarin, Barolo, I Tres Ciabot 2016
349.00 kr
Før 399.00 kr
På lager online (1 stk)
- Levering 1-2 dage
Udsolgt i alle butikker
Cascina Ballarin, Barbera d'Alba, Vigna Giuli 2019
Cascina Ballarin, Barbera d'Alba, Vigna Giuli 2019
249.00 kr
På lager online (5 stk)
- Levering 1-2 dage
Udsolgt i alle butikker
Cascina Ballarin, Langhe Nebbiolo 2019
Cascina Ballarin, Langhe Nebbiolo 2019
179.00 kr
Udsolgt
Denne er ikke på lager i øjeblikket. Få besked når den er her igen

Cascina Ballarin er et ægte familieforetagende, hvor alle medlemmer i familien deltager i det daglige arbejde omkring vinejendommen i La Morra – og dette siden 1928, hvor huset blev bygget, og markerne i La Morra og Monforte d’Alba blev erhvervet. I dag dyrker man druerne Nebbiolo, Barbera, Dolcetto og en smule Cabernet Sauvignon på nogle af de bedste marker i området – som for eksempel Bussia og Giuli.

Både arbejdet på vinmarkerne og i kælderen er nøje tilrettelagt hos Cascina Ballarin, og vinificeringen bliver aldrig gjort til en fast rutine. Opskriften bliver hele tiden tilpasset hver druesort, hver mark og hver årgang. Små detaljer betyder utroligt meget for den færdige vins kvalitet. Druen Barbera f.eks. har unikke egenskaber, som kun kommer frem, hvis vinbonden arbejder for det. Druens store virilitet i et køligt klima betyder, at den skal beskæres flere gange i løbet af sommeren, og at nogle drueklaser klippes fra for at holde udbyttet nede. Ballarin familiens Barbera parcel på marken Giuli er dog ved at være oppe i en moden alder (45 år), og høstudbyttet bliver derfor begrænset af naturen selv. Jo ældre vinstokke des mindre udbytte – men til gengæld opnår druerne langt større koncentration, end hvis de voksede på unge vinstokke.