Château de Cayx

1 varer

Anbefalinger

Viser: 1 varer
Vælg min butik:
Spar
100.00 kr.
Chateau de Cayx, 'Les aquarelles de Sa Majesté la Reine de Danemark 2015 Magnum
Chateau de Cayx, 'Les aquarelles de Sa Majesté la Reine de Danemark 2015 Magnum
399.00 kr.
Før 499.00 kr.
På lager online (3 stk)
- Levering 1-2 dage
Udsolgt i alle butikker

Skal du have fat i en flaske Château de Cayx? Forståeligt!

Château de Cayx er vin der ligger højt på kvalitetsrangstigen.

Den er især kendt i Danmark som Prins Henriks vin.

Château de Cayx, der ligger i hjertet af Cahors-distriktet, kan spores tilbage til det 15. århundrede, hvor det blev opført for at kontrollere sejladsen på Lot-floden. Slottet er bygget på skråningen af en bakke, hvorfra man kan se Lot-floden og den lille landsby Caïx, der hører ind under Luzech-kommune.

Dronning Margrethe og Prinsgemalen, købte Château de Cayx i i 1974, hvorefter det undergik omfattende renoveringer. Efter initiativ fra Prins Henrik har Château de Cayx med tiden genvundet sine imponerende 21 hektar store vinmarker, der ideelt vender mod syd og ned mod en bugtning på Lot-floden. Da vinmarkerne gradvis er genplantet siden 1975, har Château de Cayx's vinstokke en gennemsnitsalder på ca. 25 år.

Vinene fra Château de Cayx har taget et kvantespring op ad kvalitetsranglisten siden 2007, hvor man ansatte den unge ønolog og winemaker, Alexandre Gélis. Alexandre Gélis så med det samme det store uudnyttede potentiale i Château de Cayx, og han har siden sin tiltrædelse arbejdet målrettet i samarbejde med Prinsgemalen mod en strammere styring og forbedring af slottets forskellige vine. Og at det har givet pote, kan smages i Château de Cayx’ seneste årgange.

Tjek vores udvalg af Prins Henriks vin ud og køb din favorit Château de Cayx vin med Prisgaranti.