Domaine Remi Jobard

Domaine Remi Jobard

Spørger man Rémi Jobard om, hvornår hans familie begyndte at lave vin i Meursault, er han selv ét stort spørgsmål! ”Vi har skrifter i huset, som siger, at familien lavede vin helt tilbage i det 16. årh., men traditionen går sikkert endnu længere tilbage”, siger han. Rémi selv kom til familiens vingård i 1991, men det var først i 1996, at han vinificerede en årgang selv. Samme år overtog han officielt vinhuset med sine 5 ha. vinmarker fra faderen Charles. En af de første initiativer, han tog efter overtagelsen, var at skifte gradvist over til økologisk dyrkning (100% økologisk dyrkning blev opnået i 2005). Ejendommen er siden 2011 certificeret økologisk (Ecocert). Rémi er i dag højest anerkendt for meget aromatiske Meursault’er med stort potentiale og en usædvanlig kompleksitet. 

I dag dækker vinmarkerne hos Rémi Jobard 9 ha., bl.a. med parceller i tre 1. Cru vinmarker (Genevrières, Charmes og Poruzot) og i berømte lieux-dits vinmarker som f.eks. En Luraule, Narvaux, Chevalières og Sous la Velle. For Rémi Jobard har det altid været en selvfølge IKKE at bruge gødning under nogen form i vinmarkerne. Han bruger i stedet en kombination af pløjning og dyrkning af græs og vilde blomster mellem rækkerne. I kælderen prøver Rémi at få finesse og elegance samt frugtkarakteren frem i vinene under vinificeringen, og han prøver derfor at reducere træpåvirkningen i vinen med meget finkornede egetræfade fra det østrigske kult-bødkeri Stockinger.  Alle vinene gæres med druernes egne gærceller og aftappes uden filtrering.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Vintype
1
Serveringsforslag
1
1
1

Domaine Remi Jobard

1 vare

pr. side
Sortering
Faldende orden

Domaine Remi Jobard

1 vare

pr. side