Dominio de Cair

Anbefalinger

Viser: 0 varer
Min butik:

Det er familien Cañas, en af de mest succesfulde vinproducenter i Rioja Alavesa (Bodegas Luis Cañas og Bodegas Amaren), som har kastet sig ud i dette spændende vineventyr i området Ribera del Duero: Dominio de Cair. Det er sønnen i familien Juan Luis Cañas som har haft ansvaret for etablering af den ny vingård, hvor han har kastet hele hans teams entusiasme og erfaring i den. Projektet er blevet til i samarbejde med sin gode ven og partner Juan Jose Irebecampos, som delte hans drømme om at forsøge at lave Ribera del Dueros absolutte bedste vine! Begge var dog fra starten klar over, at sådan et projekt ikke kan klares i løbet af et par måneder…

Efter i flere år at have ledt efter de bedste vinmarker i Ribera del Duero, fandt Juan Luis Cañas 12 ha. vinmarker til salg i La Aguilera (Burgos), med op til 100 år gamle vinstokke. Distriktet omkring La Aguilera, Quintana del Pidio, Gumiel de Mercado og Moradillo de Roa er kendt som måske den bedste i Ribera del Duero, dels på grund af en privilegeret, fattigt jordbund, perfekt til vindyrkning, men også på grund af de ældre vinstokke, som producerer få, men fantastisk koncentrerede druer. Udover egne vinmarker, sikrede Cañas sig forsyning af druer fra 58 ha. i nabolaget. I dag er det blevet til i alt 85 ha. som dyrkes efter de samme skånsomme metoder familien Cañas bruger på deres marker i Rioja.

En ny vingård er blevet bygget midt i vinmarkerne i La Aguilera, med vinificeringslokaler som er udstyret med de mest moderne faciliteter til produktion af store vine. Vinen CAIR var den første som kom på markedet (årgang 2008), efterfulgt af LU&BE (blanding af Tempranillo og Merlot) og prestigevinen Tierras de Cair (årgang 2008), som først for nyligt, efter 24 måneder på fad og 18 måneder på flaske i Dominio de Cairs kældre, er kommet på markedet.