Gomez Cruzado

2 varer

Anbefalinger

Viser: 2 varer
Min butik:
Spar
8.16 kr.
Lagersalg
Gomez Cruzado, Rioja Blanco 2022
Gomez Cruzado, Rioja Blanco 2022
140.84 kr.
Før 149.00 kr.
På lager online
- Levering 1-2 dage
Udsolgt i alle butikker
Gomez Cruzado, Rioja Reserva 2014
Gomez Cruzado, Rioja Reserva 2014
199.00 kr.
På vej til lager
Levering 5-8 dage
Udsolgt i alle butikker

Terroir er nøgleordet for denne moderne indstillede vinproducent i Rioja. Der arbejdes bæredygtigt med vinmarker i Rioja Alta og Alavesa, som er de bedste underområder i Rioja. Med fokus på deres vinmarker, fremstiller man vine med større finesse end tyngde i flasken. Vinmarkerne er alle plantet meget højt, hvilket giver længere vækstsæson og deraf følgende højere syre i vinen. Der arbejdes hovedsageligt med Tempranillo og Garnacha, som til alle vine plukkes i hånden. Vinene lagres på en kombination af franske og amerikanske egetræsfade. 
Historien bagved Gomez Cruzado rækker helt tilbage til 1886 hvor Angel Gomez de Arteche startede med at lave vin i dette fantastiske område. Her i hjertet af Rioja Alta, i byen Haro, grundlagde han den kælder der i dag er Gomez Cruzado. Gennem årene har vineriet skiftet ejerskab mange gange, men altid har det været familieejet. I dag kontrolleres Gomez Cruzado af to unge mænd med fødderne solidt plantet i Riojas jordbund. David Gonzalez og Juan Antonio Leza, som begge har erfaring fra flere forskellige vinregioner. Nu er de kommet hjem til Rioja Alta og deres passion skaber i dag miraklerne hos Gomez Cruzado. 
Med en årlig produktion på under 200.000 flasker er der fuld fokus på alle detaljer her i huset. I vineriet har man styr på alle detaljer og med den seneste ombygning der sluttede i 2005 er man klar til udfordringerne i de kommende år. Der arbejdes med alt fra temperaturstyrede ståltanke og egetræsfade fra både Frankrig og USA, samt moderne æggeformede gæringskar. 
Hjertet i hele projektet er dog de 100 forskellige små plots af vinmarker. De er beliggende i både Rioja Alta og Alavesa. De fleste er plantet så højt oppe som muligt og der er generelt meget gamle vinstokke på alle marker. Den høje beliggenhed sikrer et køligt klima, der igen giver mere friskhed i vinene. De gamle vinstokke giver druer og vin med mere intenistet og dybde.