Leo Steen Wines

Anbefalinger

Viser: 0 varer
Min butik:

Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen, som flyttede til Californien i 1999. Som søn af den daværende køkkenchef på Kryb-i-Ly Kro, mellem Middelfart og Kolding, kom han som 20-årig i lære hos sommeliermester Orla Farman på Munkebjerg Hotel. Senere var han bl.a. i et par år chefsommelier på Restaurant Kong Hans i København, inden han rejste til Californien for at videreuddanne sig og måske fuldføre sin drøm om at lave vin. Han havnede i Sonoma og fik hurtigt job som tjener, sommelier og vinindkøber på Dry Creek Kitchen og Cyrus Restaurant i Healdsburg.

I 2002 begyndte han at arbejde i kælderen hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han sideløbende tog en ønolog-uddannelse. I dag står han for vinificeringen hos Stuhmuller, men for nogle år siden begyndte han også at lave et par vine i sit eget regi, Leo Steen Wines, ved at finde druer fra nøje udvalgte parceller i Californien og selv vinificere dem. Leo har høstet stor anerkendelse for sine vine, der stilmæssigt holdes så tæt på den europæiske stil som muligt, med god frugt og saft, men også med en god struktur og et bid, som passer godt til den gode gastronomi.