Serego Alighieri

1 varer

Anbefalinger

Viser: 1 varer
Min butik:
Serego Alighieri, Possessioni Rosso 2019
Serego Alighieri, Possessioni Rosso 2019
149.00 kr.
Udsolgt
Denne er ikke på lager i øjeblikket. Få besked når den er her igen

Uden Serego Alighieri - ingen Amarone. Et af de ældste vinhuse i norditalien med historien helt på plads. Og som har været med til at definere vinene fra Veneto.

Villa Serègo Alighieri er en ejendom af både historisk og vinmæssig interesse. Den fik en plads i verdenshistorien, da den berømte digter og filosof – og måske den største af alle – Dante Alighieri flyttede ind på ejendommen i slutningen af 12-hundredetallet. Netop her antages det, at Dante færdiggjorde sit store værk, som siden er blevet én af verdensklassikerne: Den Guddommelige Komedie. Sønnen Piero erhvervede i 1351 ejendommen, som siden i ubrudt linie har været i familiens eje. 

I dag er det greve Pieralvise Serègo Alighieri, som driver ejendommen. Han er 20. generation efter Dante, og denne forpligtelse tager han meget alvorlig. Ejendommen ligger på de sydlige skråninger af Valpolicella-bjergene.

En af husets vinmarker (og vinen derfra) hedder Vaio Armaron; og man mener at det er fra denne mark at Amarone-vinene fik deres navn i sin tid; og det er fortsat en af de mest klassiske udgaver af områdets store rødvin, som her lagrer på fade af kirsebærtræ. 


Derudover producerer Pieralvise den sødmefulde Recioto, en majestætisk Valpolicella Classico Superiore samt IGT’erne Possessioni Bianco og Rosso.