Tenuta San Leonardo

1 varer

Anbefalinger

Viser: 1 varer
Min butik:
Tenuta San Leonardo, Terre di San Leonardo 2016 Magnum
Tenuta San Leonardo, Terre di San Leonardo 2016 Magnum
299.00 kr.
Udsolgt
Denne er ikke på lager i øjeblikket. Få besked når den er her igen

San Leonardo ligger i Borghetto i den sydelige del af Trentino-Alto Adige, på grænsen til Veneto, kun få hundrede meter fra floden Adige. Vinhistorien på ”Campi Sarni” som stedet hed dengang startede allerede i det 6. årh., hvor tilflyttere fra Frankrig kom til dalen og benyttede sig af den frodige jord til vin- og landbrug. De byggede en kirke viet til Skt. Leonard af Noblac. Senere, i 1215 byggede munke af Fratres Cruciferi-orden et kloster på stedet, hvor landbrug og vindyrkning var en del af deres hverdag. Ejendommen beholdte navnet San Leonardo efter munkenes fraflytning i 1656. Klosteret husede oprindeligt et hospital for syge og forfulgte, og det er disse lokaliteter, der i dag benyttes som modningskælder. 

Den aktuelle ejer Carlo Guerrieri Gonzagas forfædre overtog ejendommen i 1770. I dag består Tenuta San Leonardo af 300 ha. hvoraf de 24 ha. er beplantet med vin. Vinmarkerne ligger mellem 150 og 200 m. over havet og vender nord-syd. Merlot er plantet længst nede på stenholdige aflejringsjorde, mens Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon gror bedst længere op på den sandholdige jord. Nogle af vinstokkene er stadig dyrket efter ”pergola Trentina” teknikken, men de fleste er i dag anlagt efter Guyot-systemet. De er i gennemsnit 10-25 år gamle og beplantet med 4.000-5.000 vinstokke pr. ha., en tæt beplantning som giver mindre udbytte og mere koncentrerede vine.

Mens området mest producerer rødvine på Marzemino og Teroldego har man hos Tenuta San Leonardo valgt at specialisere sig i rødvine lavet på Bordeaux-druerne Cabernet Sauvignon (ca. 60% af beplantningen), Cabernet Franc (ca. 30%), Merlot, Petit Verdot og Carmenère og en enkelt hvidvin på Sauvignon Blanc.