Vælg den rigtige vin, når du serverer lam

Vi elsker vin, og vi elsker lam.

Der er ingen tvivl om, at vin passer godt til lam, men hvilken vin skal du servere? og hvordan du vælger den bedste flaske til dit måltid?

Svaret er enkelt: balance. Du ønsker, at din ret og dine vine skal supplere hinanden uden at overdøve hinanden. Derfor vil du opleve, at når du serverer vin til mad, handler det hele om balance.

F.eks. kan vine med et højt tanninindhold overdøve den delikate smag af lammekød. Find derfor i stedet vine med et lavt tanninindhold, men gerne med masser af syre.

De bedste vine til lam er vine, der er rige på frugt eller har et højt syreindhold. Det gør dem i stand til at modstå den stærke smag af kødet uden at smagsgiverne bliver overvældet.

Lam og rødvin

Hvis du f.eks. laver en lammekølle, vil du gerne kombinere den med en let rødvin. Den mildere smag i rødvinen vil passe godt til den kraftige smag i lammet. Hvis du vælger en vin med kraftigere smag, f.eks. en Cabernet Sauvignon eller Merlot, vil smagen kollidere med hinanden og resultere i en ubehagelig kombination.

Vælg komplementære smagsvarianter. Hvis du laver en fyldig lammegryde, skal du vælge en vin, der også har en vis fylde - måske en rød Bordeaux eller californisk Cabernet Sauvignon. Hvis du laver en lettere lammeret som f.eks. couscous, skal du vælge en vin med en lettere krop, men stadig nok frugt og tannin til at supplere maden.

Kig efter syre. Lam har meget lidt syre, så du vil have noget med i det mindste lidt syre for at afbalancere kødets rigdom; ellers kan det smage som en alt for fed gryderet eller braiseret ret i stedet for mørt kød

Lam og hvidvin

Lam er også et fantastisk kød at kombinere med hvidvin. Den søde, milde smag af lam fungerer godt sammen med hvidvinens frugtagtige smag.

Hvidvine, der passer godt til lam, omfatter Chardonnay, Pinot Grigio og Sauvignon Blanc. En kombination af Chardonnay og lam er særlig god, fordi den giver dig mulighed for at få det bedste fra begge verdener - Chardonnayens smøragtige smag og lammets frugtige smag.

Hvis du vil prøve noget andet, kan du overveje at kombinere dit lam med en Albarino eller Verdejo. Disse vine fremstilles i henholdsvis Spanien og Portugal og har egenskaber, der gør dem ideelle til at ledsage lammeretter.

Find alle vores særligt udvalgte vine til lam her.