Renegade Rum

Anbefalinger

Viser: 0 varer
Min butik:

Renegade Rum Distillery, beliggende på den caribiske ø Grenada, er intet mindre end et af romverdenens mest nytænkende og visionære destillerier. Bag destilleriet finder man det samme hold, som står bag det innovative irske whiskydestilleri Waterford Distillery. Renegade Rum Distillery er, ligesom Waterford, drevet af terroir-filosofien, en filosofi som er ganske normal i vinens verden, men som sjældent italesættes i rommens verden. Terroir er en fransk term som kort og godt refererer til den indflydelse, som miljøet (sol, vind, temperatur, beliggenhed, jordbundsforhold, osv.) vækstmæssigt har på en given plante, og fortæller dermed noget om hvordan vinen (eller som i dette tilfælde rommen) vil komme til at fremstå smagsmæssigt.

De første dråber løb fra destilleringsapparaterne i 2020, hvilket vil sige, at destilleriet er ganske ungt. Man har allerede tilsidesat de første tønder med rå rom, som nu ligger og modner på destilleriet. Vi må dog vente på Renegade's modnede udtryk lidt endnu, og først og fremmst koncentrere os om de ikke-modnede romyper, som går under navnet "pre-cask".

Terroir-filosofien kommer til udtryk i destilleriets forskellige aftapninger. Al rommen flaskes nemlig separat ift. sukkerrørstyper og sukkerrørsmarker. På denne måde får hver aftapning en distinkt smagsprofil stærkt præget af det specifikke sukkerrør og den specifikke mark.