Dansk whisky

Dansk whisky

Whisky fra Danmark er et relativt nyt fænomen, og i dag har vi en håndfuld seriøse destillerier i landet, hvoraf Stauning Whisky i Vestjylland de seneste år har markeret sig som de toneangivende herhjemme.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Whisky røg
2
Whisky type
2

Dansk whisky

5 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Stauning Rye, March 2019
  Stauning Rye, March 2019

  Dette er en Rye Whisky. En maltet rug Whisky. Som altid med gulv maltet rug og byg. Destilleret på små kobber potstills. Opvarmet via åben ild (som i de gode gamle dage). Whiskyen har lagret på nye amerikanske hvid eg fade. Det har givet masser af farve og smag fra fadet – en fyldig Whisky. Den er varm, venlig og frisk på samme tid, krydret, fed, fyldig og virker betydeligt ældre end alderen antyder. Man fornemmer tydeligt rugen og genkender duften af friskbagt rugbrød.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  50,00%
  495,00 kr
 2. Stauning KAOS August 2019
  Stauning KAOS August 2019

  En smule røg, og godt med spice, sødme og en masse kompleksitet og struktur. Kaos er vel nok Staunings mest alsidige whisky.

  I Whisky Bible 2017 giver Jim Murray 94,5 point til en tidligere udgave af Stauning Kaos og dermed en Liquid Gold Award. Murray siger om den:  "Just too ridiculously beautiful""So many questions... so many confusing but magnificently delicious answers".

  Ville købe igen?
  Alkohol
  47,10%
  595,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 3. Stauning Rye, Rum Cask Finish July 2019
  Stauning Rye, Rum Cask Finish July 2019

  Stauning Rye er fremstillet af rug og byg fra markerne, der omgiver destilleriet. Til fremstillingen er der brugt produktionsmetoder fra den gamle single malt produktion. Det betyder, at der gulvmaltes både byg og rug - hvilket er meget usædvanligt, og tilfører dybde og kompleksitet. En anden malt whisky teknik der anvendes, er dobbelt pot still destillation, som også er med til at hæve kvaliteten af det færdig produkt.

  Stauning Rye har lagret 3 år på nye hårdt-forkullede Amerikanske hvideg fade. Denne udgave har fået en finish på yderligere 6 måneder på Belize rom fade for en ekstra krydret smag og kompleksitet. Den indeholder ingen kunstig smag eller farve, og er teknisk set en Straight Rye Whisky.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  46,50%
  595,00 kr
 4. Stauning, Heather
  Stauning, Heather

  Stauning Heather er en hyldest til Stauning Whiskys opland, som er fyldt med lyng. Normalt ryger man whisky med tørv/peat, men det brændende ønske om at skabe en særegen whisky som udtrykker Stauning Whisky terroir blev til sidst for stor, og derfor opstod Heather. Dette er den første whisky i verden som KUN er røget med lyng fra den jyske hede, hvilket giver en helt anden smag end den man genkender i andre røgede whiskyer fra f.eks. Islay.  

  Røgen er mild, sød og blid og smagen emmer af røget chokoladebar, byg og nougat. Med en meget lang eftersmag af delikat røg og vanilje bliver denne aromaoplevelse kompletteret.

   

  Whiskyen er lagret 5-6 år på en kombination af forskellige fade, hvilket bidrager til ekstrem kompleksitet. Whiskyen er ikke filtreret eller kuldestabiliseret, hvorfor der kan forekomme bundfald.  

  - 1st Fill Makers Mark Bourbon

  - 1st Fill Oloroso Sherry

  - Virgin American White Oak

  Ville købe igen?
  Alkohol
  48,70%
  795,00 kr
 5. Stauning Peat Single Malt
  Stauning Peat Single Malt

  Peat af Staunings flagskib indenfor single malt kategorien. Den lokale tørv er med til at give en unik smag - ingen anden whisky smager som en Stauning Peat. Den rå whisky blev destilleret i 2012 - 2014 og har lagret på ni individuelle 1st Fill Maker's Mark fad lige siden. Denne whisky er frugtig og delikat med en blid røgsmag og en meget lang eftersmag.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  48,40%
  895,00 kr
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud

Dansk whisky

5 varer

pr. side