Gomez Cruzado

Gomez Cruzado

Terroir er nøgleordet for denne moderne indstillede vinproducent i Rioja. Der arbejdes bæredygtigt med vinmarker i Rioja Alta og Alavesa, som er de bedste underområder i Rioja. Med fokus på deres vinmarker, fremstiller man vine med større finesse end tyngde i flasken. Vinmarkerne er alle plantet meget højt, hvilket giver længere vækstsæson og deraf følgende højere syre i vinen. Der arbejdes hovedsageligt med Tempranillo og Garnacha, som til alle vine plukkes i hånden. Vinene lagres på en kombination af franske og amerikanske egetræsfade. 
Historien bagved Gomez Cruzado rækker helt tilbage til 1886 hvor Angel Gomez de Arteche startede med at lave vin i dette fantastiske område. Her i hjertet af Rioja Alta, i byen Haro, grundlagde han den kælder der i dag er Gomez Cruzado. Gennem årene har vineriet skiftet ejerskab mange gange, men altid har det været familieejet. I dag kontrolleres Gomez Cruzado af to unge mænd med fødderne solidt plantet i Riojas jordbund. David Gonzalez og Juan Antonio Leza, som begge har erfaring fra flere forskellige vinregioner. Nu er de kommet hjem til Rioja Alta og deres passion skaber i dag miraklerne hos Gomez Cruzado. 
Med en årlig produktion på under 200.000 flasker er der fuld fokus på alle detaljer her i huset. I vineriet har man styr på alle detaljer og med den seneste ombygning der sluttede i 2005 er man klar til udfordringerne i de kommende år. Der arbejdes med alt fra temperaturstyrede ståltanke og egetræsfade fra både Frankrig og USA, samt moderne æggeformede gæringskar. 
Hjertet i hele projektet er dog de 100 forskellige små plots af vinmarker. De er beliggende i både Rioja Alta og Alavesa. De fleste er plantet så højt oppe som muligt og der er generelt meget gamle vinstokke på alle marker. Den høje beliggenhed sikrer et køligt klima, der igen giver mere friskhed i vinene. De gamle vinstokke giver druer og vin med mere intenistet og dybde.

Filtrer
Filtrer efter
Pris
kr
kr

Gomez Cruzado

2 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
 1. Gomez Cruzado, Rioja Blanco 2017
  Gomez Cruzado, Rioja Blanco 2017

  85% Viura og 15% Tempranillo Blanco. Alle druer kommer fra samme grund, der ligger i et højt højdeområde i Haro. Stenrig alluvial jord med en kappe af småsten på overfladen og et dybt kalkstenlag (grundlæggende), i en let skråning. Lavt udbytte pr. vinstok og minimum jordbearbejdning for at undgå at dekonstruere jorden. Fremragende vegetativ balance og klaserne får tilstrækkelig udsættelse for sollys.

  Ville købe igen?
  Alkohol
  13,00%
  Land
  Spanien
  Før 119,00 kr Fra 107,10 kr
  Spar 11,90 kr
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 119,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 107,10 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
  Levering 1-2 hverdage
  Indhent tilbud
 2. U-Gomez Cruzado, Rioja Reserva 2009
  U-Gomez Cruzado, Rioja Reserva 2009

  Kompleks og balanceret Rioja. Herlig åben duft hvor nuancer af røde kirsebær dominerer og så kommer de ekstra noter fra fadlagringen i form af chokolade og vanilje. En herlig fylde i munden hvor den friske røde frugt suppleres fint af vaniljenoter fra fadlagringen. Tanninerne er der, uden at blive dominerende. En lammekølle med rosmarin og en flaske af denne Reserva, så er der balance på bordet.

  Ville købe igen?
  Druetype
  Tempranillo 100%
  Alkohol
  14,00%
  Før 189,00 kr Fra 170,10 kr
  Spar 18,90 kr
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 189,00 kr
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 170,10 kr
  Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere

Gomez Cruzado

2 varer

pr. side