Man finder Chacra i Rop Negro, Patagonien. Et gudesmukt Argentinsk terroir med køligt, ørkenlignende klima. Et terroir som Piero Incisa della Rocchetta - barnebarn til Mario Incisa della Rochetta, skaberen af legendariske Sassicaia - faldt pladask for i 2000, hvor han besøgte den berejste danske vinmager Hans Vinding-Diers.
Siden sin debut i 2004 har Chacra katapulteret sig mod vinverdens top. Gennem sin biodynamiske druedyrkning, sine oldgamle upodede vinstokke og samarbejde med medejer og kultproducent Jean-Marc Roulot fra Meursault, Bourgogne. Chacras Chardonnay og Pinot Noir bider skeer med verdens allerbedste og har flere gange fået de magiske 100P.
Det terroir, som Piero Incisa della Rocchetta, fandt i Rio Negro, Patagonien i 2000 minder ikke om nogen andre vinområder i verden. Med sølle 150mm regn/år er klimaet ørkenlignende. For at sikre vandforsyninger under vækstsæsonen fyldes irrigationskanaler, som britiske kolonialister udgravede helt tilbage i 1820'erne. Kolde vinde blæder desuden ned fra Andes-bjergenes skrænter, og om natten falder temperaturen med helt op til 40 grader celcius.
Frit oversat fra Quechua betyder Chacra 'jord sået med frø' og refererer til et særligt stykke land, hvis skæbne er at bære frugt. Man kan nemt foirestille sig, hvordan Pierros visioner om at skabe stor sydamerikanske Pinot Noir tog form her. Ligesom Pieros bedstefar Marios visioner tog form, da han så Bolgheris grusjord og siden skabte Sassicaia.
Piero har indgået en pagt med naturen på sin biodynamiske oase - Chacra - med 24 hektar underskønne vinmarker, blomsterhaver, poppeltræer, geder, grise, får og selvfølgelig vingårdens hårdtarbejdende bier.