Borgogno Barolo

1 varer
Viser: 1 varer
Min butik:
Borgogno, Barbera d'Alba 2020
Borgogno, Barbera d'Alba 2020
249.00 kr.
Udsolgt
Denne er ikke på lager i øjeblikket. Få besked når den er her igen

Borgogno er Barolohistorie på flaske. Huset er det ældste, stadigt eksisterende hus i Barolo by og siden 1761 har Borgogno-familien været i gang. Vinene har været på bordet dade italienske politikere fejrede at Italien blev samlet og ved statsbesøg fra Zaren af Rusland i 1908. I 1972 var en Borgogno årgang 1886 den dyreste vin nogensinde på auktion i Italien. Det er med andre ord et hus med historien på rette plads.

Det var med fuld respekt for dette, at den italienske forretningsfamilie Farinetti overtog huset i 2008. Opskriften var simpel og den nye filosofi var til at forstå: Lad være med at ændre noget. Kun smårenoveringer i kælderen og et skifte til cementkar til fermentering har ændret sig, ligesom hovedbygningen i centrum af Barolo har fået en makeover. Den eneste store ændring er langsigtet - man er i gang med at konvertere til økologi, et skifte som tager minimum 5 år - og formodentlig længere.

Stilen hos Borgogno er også klassisk - Barolo tager den tid Barolo tager. Lang tids maceration, lang tids fadlagring på store, gamle fade og vin som kræver lidt tålmodighed i flasken - Borgogno leverer vine som kan gemmes og som kræver tid og respekt.

Heldigvis er der også andre vine end de stringente Baroloer på programmet - og både Langhe Nebbiolo og Barbera er mere tilgængelige i deres ungdom - men det er stadig vine, som står ranke, flotte og strukturerede.