Fond Croze

3 varer

Anbefalinger

Viser: 3 varer
Min butik:
Spar op til
18%
Ved
6 stk.
Øko
Fond Croze "Confidence" Côtes du Rhône 2022
Fond Croze "Confidence" Côtes du Rhône 2022
Ved 6 stk. 99.00 kr.
Ved 1 stk. 120.00 kr.
På vej til lager
Levering 5-8 dage
Øko
Fond Croze Cuvée Romanaise, Côtes du Rhône Villages 2021
Fond Croze Cuvée Romanaise, Côtes du Rhône Villages 2021
150.00 kr.
På vej til lager
Levering 5-8 dage
Fond Croze, Vin de France Viognier 2021
Fond Croze, Vin de France Viognier 2021
180.00 kr.
På lager online
- Levering 1-2 dage

Domaine Fond Croze blev grundlagt af Charles Long i 1918 i landsbyen Saint Roman de Malegarde nord/nordøst for Cairanne og nordvest for Vaison La Romaine. 3. generation har haft ansvaret siden 1997: Daniel styrer markerne, der gennem årene er forøget til 70 ha. – også i Rasteau, Cairanne, Tulette og Suze-la-Rousse. Bruno er ønologuddannet og ansvarlig for kælderen. Kvalitetsfanen holdes højt, og vinstokkene får lov at blive gamle. Der er ikke brugt sprøjtegift og kunstgødning i årtier, og vingården omlagde man helt til økologi i 2009 med certifikat i 2012. Huset dyrker en bred palet af druer; hovedvægten er på Grenache og Syrah, men de har også en meget delikat hvid Viognier. Den meget respekterede konsulent Philippe Cambie har været tilknyttet ejendommen i mange år. Kommunen ligger n.ø. for Châteauneuf-du-Pape og stik øst for Cairanne på bakker ved bredden af Ouveze bifloden til Rhône. Jordbunden og terrænet er meget varieret og giver mulighed for mindre klimaforskelle til de enkelte druer, hvor f.eks. Mourvedre kræver mest varme.
Vinenes høje kvalitet gav anledning til selvstændig appellation i 2010 på lige fod med f.eks. Châteauneuf-du-Pape, Gigondas og Vacqueyras mv. Appellationen ligger 24 km. nordøst for Châteauneuf-du-Pape. Markerne vender mod syd og er relativt beskyttet mod mistralvinden.
En af appellationens fordele er de varierede jordbundsforhold, som giver vine med vidunderlig rigdom i smagen - et sted mellem elegance og styrke. Store områder er dækket af de kendte rullesten, der blev ført ned fra Alperne efter istiden. Om natten afgiver de varme til vinstokkene, som de har fået i løbet af dagen. Vinstokkenes rødder stikker dybt for at kompensere for den relative dårlige jord i toppen, og dette giver næring og ekstra koncentration til druerne.