5.0
af 1 anmeldelser

Blossa Glögg, J.D. Grönstedts 1895

149.00 kr
Bliv medlem.
Optjen 5% på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Blossa Glögg, J.D. Grönstedts 1895

5.0
af 1 anmeldelser

Blossa Glögg, J.D. Grönstedts 1895

Vores vurdering

Blossa 1895 er en "ny" Glögg, som både oser af både historie og smagen af en rigtig Glögg. Tørrede frugt, kakao, chocolade, kaffe og nødder i en kombination som kan spores helt tilbage til julen 1895!

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Om produktet

Siden midten af det 19. århundrede har den nordiske fejring af julen inkluderet det at nyde et glas Glögg. J.D. Grönstedts vinhanden i Stockholm begyndte derfor i 1895 at aftappe deres egen vinglögg, hvoraf Blossa i dag er direkte arvfølgere til den originale Glögg.

J.D. Grönstedts & Co. var i den tid en veletableret vinbutik med et stort udvalg af importerede vine og solgte desuden sine egne blends af både Cognac, Portvin og Glögg. Selvom opskriften siden den gang er blevet modificeret og tilpasset ændringerne i ingredienser og fremstillingsmetoder, kan nutidens Blossa Glögg stadig spores tilbage mere end 100 år til disse originale Grönstedts's Glögg blends.

De senere år har der været en ny interesse for historien om disse Glögg, og hvordan det i sin tid blev lavet. Dette har medført at at Blossa har været i arkiverne og fundet de første opskrifter, som efterfølgende er blevet benyttet af Blossa Chief Blender til at genskabe den oprindelige stil og karakter af Blossa Glögg fra det 19. århundrede.

Grönstedts har en lang tradtion for at arbejde med forskellige blends af Cognac, Punch og forstærkede vine som Portvin og Madeira, og først udfordring var at finde ingredienser som dem der blev benyttet originalt. En af de originale ingredienser var en forstærket vin fra Lissabon i Portugal, som var populær i slutningen af det 19. århundrede, men som i dag ikke produceres længere. Istedet fandt man en Portvin fra Douro som kunne benyttes istedet. Derudover blev der benyttet en forstærket vin fra Tarragona, Paxarette (Pedro Ximinez), sød Moscatel og en blød, men kraftig spansk rødvin. Til dette er der tilsat Blossa signatur krydderi blanding, som inkluderer ekstrakter fra krydderier lagret i egetræsfade fra Cognac (nøjagtig som Grönstedts gjorde det).

Alt dette blev så til den Blossa 1895 Glögg, som både oser af både historie og smagen af en rigtig Glögg. Tørrede frugt, kakao, chocolade, kaffe og nødder i en kombination som kan spores helt tilbage til julen 1895!

Andre populære produkter

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.