Graham's 2015 LBV

159.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Graham's 2015 LBV

Graham's 2015 LBV

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Frugt & nødder
Kraftig ost

Vores vurdering

Dyb farve med et let, mørkerødt skær. Duften er fyldt med mørke bær, grøntsager, tobak og sød lakrids. Smagen er elegant med en rig sødmefuld frugt, der afbalanceres af den fine syre.

Om produktet

Dette er vinen som markerer Graham’s 200 års fødselsdag, 1820-2020! Der er tale om en LBV, hvor druerne kommer fra fire af de bedste marker i Graham’s portefølje. Årgang 2015 var en “waiting”-game årgang, hvor tålmodighed var kernen til succes! Heldigvis havde chef winemaker Charles Symnington, is i maven og ramte den perfekte modning på druerne. 

Vinen her er noget ganske særligt. Ud over at være en jubilæumsudgave, limited edition, kommer den i tre forskellige “rør” med tre forskellige looks: grøn, rød og blå! Vinen er mørk og dyb med noter af blåbær, brombær, lakrids og svesker. 

Late Bottled Vintage Port ikke er det samme som Vintage Port. LBV (Late Bottled Vintage) er, som navnet antyder, portvin som er tappet sent på flaske. Dette gør at den er klar til at blive drukket derefter, og ikke behøver yderligere lagring, men det gør bestemt ikke noget hvis den får det. En Vintage Port derimod behøver lang tids flaskelagring før den er moden (mellem 20-40 år). Derfor er LBV stilen blevet meget populær - den er klar med det samme. 

Når den er åbnet kan den holde sig frisk i ca 6 uger på køl.

Andre populære produkter

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.