Le Contesse, Spumante Dolce 'Anna' 2019

119.00 kr
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Spumante Dolce Anna laves hovedsageligt på Glera og Moscato druer fra Le Contesses vinmarker i Treviso, hvor man bruger Sylvoz-beskæring en meget almindelig metode i Veneto.
Efter en skånsom presning af druerne, gennemgår mosten en naturlig bundfældning. Derefter bliver en lille del af mosten opbevaret køligt, og hovedparten sat til gæring på ståltanke.
Efter nogle ugers hvile bliver vinen og den ugærede most blandet og flyttet til tryktanke, hvor andengæringen foregår med selekteret gær. Efter aftapningen gemmes flaskerne i nogle uger under kølige forhold.

En Spumante i Dolce-stil har altid et højt restsukkerindhold (her 60 g./l. og desuden en alkoholprocent på ca. 9,5%), men ud over sit sødmefulde, eksotiske præg, har Anna også en god lethed og friskhed.
Vinen har en livlig mousse og fine, vedvarende bobler.
Farven er strågul, og i duften finder man nuancer af hvide blomster, abrikoser, ferskner og mango.
Smagen slutter med aromatiske og ret intense toner trods den lave alkoholprocent (9,5%).
Serveres til dessert, kager (gerne med frugter), frugtsalat, is, men også som aperitif.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.