5.0
af 1 anmeldelser

Plantation Trinidad Single Cask 2011 Sauternes cask

699.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Plantation Trinidad Single Cask 2011 Sauternes cask

category label Bland 3 - Spar 10%
5.0
af 1 anmeldelser

Plantation Trinidad Single Cask 2011 Sauternes cask

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Om produktet

Plantation single cask rom er limiterede aftapninger af dobbelt lagret "haut couture" rom. Alt Plantations rom lagres af to omgange. Først i troperne hvor de lagre på ex. bourbonfade, og herefter hos Ferrand i Cognac hvor de lagre på Ferrands egne fade.

Serien af de unikke single cask aftapninger drager - efter den traditionelle dobbelte lagring - også nytte af en ekstra lagring på enten øl, vin eller spiritus fade, hvert enkelt fad er nøje udvalgt og hver enkelt single cask får således sin egen unikke karakter.

I dette tilfælde har Alexandre Gabriel som er kældermester hos Ferrand, valgt at forene den fantastiske 10 år gamle rom fra Trinidad & Tobago med et fad som tidligere har indeholdt den verdensberømte søde vin fra Bordeaux; Sauternes.

Rommen er således først modnet i 9 år på Trinidad & Tobago og efterfølgende 1 år i et Ferrand fad i Cognac og afslutningsvis 3 måneder på et Sauternes fad.

Rommen er lavet på melasse, med en gæring på 2-3 dage og destillering på kolonne. Resultatet er en feminin og elegant rom base som for alvor får sin karakter af de 3 fade som er anvendt til lagringen.

Duften er indbydende med tydelig præg fra Sauternes fadet, overmodne gule tropisker frugter, honning og en svag underliggende nuance af safran er det første som kommer op af glasset. Rommen er tilsat 5 gram sukker, Sauternes fadet bidrager dog med yderligere sødme, som gør at rommen fremstår let til medium sød, uden nogle skarpe kanter. Rommen bevæger sig således lidt i grænselandet mellem den engelske og spanske stil. Afgjort en rom som  vil bringe glæde til både samlere og nybegyndere. 

Da der er tale om et enkelt fad er rommen tappet i et yderst begrænset antal. Alle flasker er nummererede.

Anbefalinger